Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Gustav Forsling tvåmålsskytt i natt: "Han har varit så bra"

Gustav Forsling stod för två mål i nattens möte med Ottawa. Det blev en klen tröst för Florida, som förlorade matchen med 2–5, men efter matchen hyllades den svenske Panthers-backen av tränaren Paul Maurice.
– Han har varit så bra hela säsongen, säger Maurice till NHL.com.

Med sina två mål i natt har Gustav Forsling slagit sin målbästa notering under en NHL-säsong. Hans dubbla fullträffar i 2–5-förlusten mot Ottawa innebär att den svenske Florida-backen nu har gjort tolv mål denna säsong, två mål fler än hans tidigare rekordnotering som han slog förra säsongen.

Forsling höll Panthers kvar i matchen i nattens bortamöte i den kanadensiska huvudstaden med sina 1–2- och 2–3-reduceringar i den andra respektive tredje perioden, men närmare än så kom inte bortalaget i nattens match.

Hyllas av tränaren

Trots förlusten var Panthers-tränaren Paul Maurice på humör att hylla sin svenske back.

– Han har spelat i varje match och hans självförtroende växer så starkt. Han fortsätter bara att bli bättre. Han har ett grymt skott och vi har bara fått börja se det. Vi kommer att få se mycket mer av det framöver.

Forsling blev enda målskytt i matchen, även om Erik Brännström var högst involverad i Ottawas 2–0-mål i den första perioden. Brännström avlossade skottet som överlistade Sergej Bobrovskij och var den som firades för målet, men fick i efterhand målet bortplockat då det visat sig att lagkamraten Derick Brassard rört pucken innan den gick över mållinjen.

Jagar slutspelsplats

Tre av Senators fem mål i matchen gjordes i numerärt överläge.

– Helt ärligt så kände jag att vi dominerade i spelet fem-mot-fem större delen av matchen. Special teams spelade en stor roll i kväll och det var inte till vår fördel, säger Panthers forward Matthew Tkachuk.

Panthers tappar därmed viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats, då man i skrivande stund har tre poäng upp till Pittsburgh på den andra, och sista, wild card-platsen i den östra konferensen. Åtta matcher återstår för fjolårets Presidents' Trophy-vinnare att kravla sig över slutspelsstrecket.

Ottawa Senators – Florida Panthers 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)
Ottawa: Brady Tkachuk (34), Derick Brassard (13), Alex DeBrincat (24), Tim Stützle (36), Shane Pinto (19).
Florida: Gustav Forsling 2 (12).