Victor Öhman.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Victor Öhman avslutar karriären – blir sportchef för Västervik

ANNONS

Victor Öhman avslutar sin spelarkarriär efter att Västervik åkt ut ur HockeyAllsvenskan.
Då presenteras han i stället som ny sportchef för Västervik. 
– Jag och familjen är rotad här och man känner mycket för den här klubben så valet blev i slutändan ganska enkelt för mig, säger Öhman till klubbens hemsida.

Västervik åkte ut ur HockeyAllsvenskan i fredags efter att ha förlorat den sjätte kvalmatchen mot Tingsryd och därmed väntar spel i Hockeyettan nästa säsong. 

Lagets stora stjärna Victor Öhman väljer då att tacka för sig. Öhman, som diagnostiserades med diabetes typ 1 i februari, meddelar nu på Instagram att han avslutar spelarkarriären.

“Dagen har kommit kanske lite tidigare än vad jag själv hade trott, men det har blivit dags att lägga skridskorna på hyllan och starta ett nytt spännande kapitel”, skriver Öhman på Instagram.

Blir sportchef: “Känns jättepositivt”

Strax därefter går Västervik ut på sin hemsida och meddelar att Victor Öhman i stället tar över som ny sportchef för klubben och ska leda föreningen i jakten på att gå tillbaka upp till HockeyAllsvenskan. 

Samtidigt står det klart att klubbens målvaktstränare och tidigare tillförordnad sportchef Gabriel Remelin tar rollen som Chief Operating Officer med fokus på ekonomi och sportsliga frågor kring A-laget. Han kommer även fortsätta som målvaktstränare.

– Det känns jättepositivt att vi kan knyta upp Victor och Gabriel som båda har ett stort hjärta för klubben som de har lagt ner mycket arbete för genom åren. Detta gör att vi snabbt kan komma igång med arbetet inför kommande säsong och att vi kan lägga fullt fokus på ett brett utvecklingsarbete i klubbens samtliga verksamhetsområden, säger Västerviks ordförande Urban Widén.

Victor Öhman, son till Malmöikonen Roger Öhman, spelade totalt 385 matcher i HockeyAllsvenskan under sin karriär. Han kom till Västervik 2015 och var då med och tog upp klubben från Division 1 och var sedan en av Västerviks bästa spelare säsong på säsong. Totalt spelade han 341 matcher i Västervik och gjorde 268 poäng vilket gör honom till en av klubbens största. 


TV: Här gör Simon Edvinsson sitt första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM