MacKinnon inblandad i allt när Colorado vann mot Arizona.
Video: Viaplay
NHL

Nathan MacKinnon låg bakom allt - förlänger galna poängsviten

ANNONS

Nathan MacKinnons fortsätter att plocka poäng i rasande takt och går mot nytt personbästa. 
I nattens 3–1-seger mot Arizona låg han bakom allt - och förlängde sin galna poängsvit. 
– Den här säsongen är riktigt imponerande med tanke på att han har haft olika kedjekamrater hela tiden, säger Bednar till NHL.com.

Det har inte gått att stoppa Nathan MacKinnon under den senaste månaden. Det har egentligen knappt gått att stoppa Colorado Avalanche stjärna alls denna säsong. 

Efter nattens 3–1-seger mot Arizona Coyotes har 27-åring nu gjort 20 poäng på sina elva senaste matcher. Ett galet facit och en galen form som fortsatte i och med att han låg bakom samtliga av Colorados mål i matchen. 

På egen hand satte han 1–0 i powerplay innan han spelade fram sina lagkamrater till de avgörande 2–1- och 3–1-målen i den tredje perioden. 

Efter matche valde därmed coachen Jared Bednar att hylla sin superstjärna. 
– Enligt mig hittar “Nate” sätt att bli mer produktiv senare under säsongen när matcherna betyder mer. Det är bara hans vilja att vara framgångsrik, tillsammans med hans förmåga och driv som gör det. Jag tycker att den här säsongen är riktigt imponerande med tanke på att han har haft olika kedjekamrater hela tiden, säger Bednar till NHL.com.

På väg mot personbästa

Just på hemmaplan har Nathan MacKinnon dessutom varit extra het. Under 19 raka matcher på hemmaisen har han noterats för totalt 32 poäng. Allt detta gör att han nu är påväg mot sin poängbästa grundserie i NHL. 

I nuläget har han 93 (31+62) på 60 matcher och har därmed redan gått förbi fjolårets notering. Håller han detta tempo slår han sitt tidigare rekord på 99 poäng och landar på 110. 
– Han är så kul att titta på. Jag får se det på en daglig basis. Några av sakerna han gör är riktigt coola, säger lagkamraten Cale Makar

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)
Colorado: Nathan MacKinnon, Cale Makar, J.T. Compher. 
Arizona: Clayton Keller. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL