Tuch stor matchvinnare för Buffalo – avgjorde mot New Jersey.

Buffalo tog viktig seger i slutspelskampen: "Allt stämde"

Efter fyra raka förluster kunde Buffalo äntligen ta en viktig seger i jakten på en slutspelsplats.
Med 5–4 mot New Jersey såg de till att hoppet nu fortsatt lever.
– Idag var ett gott tecken och ett steg framåt, säger Rasmus Dahlin till NHL.com.

Mars månad har varit tung för både Buffalo Sabres och Rasmus Dahlins del. Nattens 5–4-seger mot New Jersey Devils var endast lagets tredje sedan 25 februari. Under den perioden gick även Dahlin poänglös i åtta matcher.

Nu kanske det har släppt för både svensken och Sabres.
– Det kändes som att allt stämde idag. Våra backar fick stopp på deras attacker tidigt och vi gav precis allt defensivt, vilket gjorde att vi fick utrymme för talangen som finns inom laget. Det här var en väldigt viktig match för oss, sa Rasmus Dahlin till NHL.com.

Ja, en väldigt viktig match var det sannerligen. Och inte bara för Buffalo. Samtidigt som Dahlin och co. jagade ett trendbrott och försökte hålla hoppet om en slutspelsplats vid liv, hade Devils chansen att säkra sin.

“Nu gäller det bara att fortsätta pusha”

Så blev det inte för Devils. Buffalo tog en tidig ledning och därefter kom bortalaget inte riktigt ikapp. Jesper Bratt noterades för en assist i jakten på en kvittering i den tredje perioden, men siffrorna stannade på 4–5.

För Buffalo fick både Dahlin och Victor Olofsson varsin assistpoäng när de spelade fram matchens förgrundsfigur, Alex Tuch, till 5–2.
– Nu gäller det bara att fortsätta pusha och kämpa. Vi vet vad vi är kapabla att prestera och idag var ett gott tecken och ett steg framåt, säger Rasmus Dahlin.

I och med sin assist har Dahlin nu två poäng på två matcher.

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 5–4 (3–2, 2–0, 0–2)
Buffalo: Dylan Cozens, Tage Thompson, Jack Quinn, Alex Tuch x2.
New Jersey: Yegor Sharangovich, Kevin Bahl, Jack Hughes x2.

***

Både Adam Boqvist och Emil Bemström stod för framspelningar när deras Columbus Blue Jackets till slut tog en 5–4-vinst mot New York Islanders inatt. Bemströms kom sen i den andra perioden till 4–2, medan Boqvists var till det avgörande 5–4-målet på övertiden.

Nattens snyggaste stod Kent Johnson för i matchen när han “zorrade” in pucken i nätet efter en fin uppåkning där han lurade försvaret.