Patrik Ross.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Nyhet

Patrik Ross lämnar Troja-Ljungby

ANNONS

Om knappt en vecka börjar kvalserien till HockeyAllsvenskan. 
Nu meddelar då Troja-Ljungby att Patrik Ross lämnar sin tjänst som sportansvarig efter mindre än ett år på jobbet. 
– Det har varit tufft – slitit ganska hårt på mig, säger Ross på klubbens hemsida.

I april 2022 meddelade Troja-Ljungby att de plockade in Patrik Ross som ny sportansvarig efter att klubben blivit nedflyttade från HockeyAllsvenskan till Hockeyettan. 

Patrik Ross har då varit med och byggt ett lag som varit ett av Hockeyettans bästa och under torsdagskvällen säkrade Troja-Ljungby spel i kvalserien till HockeyAllsvenskan. 

Nu meddelar dock Troja-Ljungby att Ross lämnar klubben efter mindre än ett år på jobbet. Han gör sin sista dag inom klubben 31 mars – och kvalserien börjar 30 mars.

– Detta blev min tredje sejour i Troja och jag har trivts väldigt bra även denna gång. Jag kommer ta med mig mycket positivt med allt ifrån mina kollegor och våra samarbetspartners till sättet vi har spelat på under säsongen, säger Patrik Ross på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Den stora anledningen till att jag nu väljer att lämna är pendlingen, vilket har slitit ganska hårt på mig. Det tillsammans med att jag har varit med på vårt hockeygymnasium, säljsidan och ansvarig i Sportgruppen har gjort att det varit tufft, men fantastiskt kul.

Tränaren får ansvaret

I och med att Ross lämnar klubben så fortsätter Troja-Ljungby sitt arbete där Sportgruppen nu kommer ledas av huvudtränaren Jens Gustafsson som tillförordnad ansvarig. 

Patrik Ross har tidigare tränat i SHL, som huvudtränare för Örebro och som assisterande tränare för Mora och Rögle. Han har tidigare även varit huvudtränare för just Troja-Ljungby i HockeyAllsvenskan.


TV: "Joakim Lindström är Skellefteås största"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM