Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Oskar Sundqvist förlängde poängsviten – längsta i NHL-karriären

ANNONS

Oskar Sundqvist har hittat rätt i Minnesota Wild. I natt blev svensken målskytt när Wild förlorade efter straffar mot Philadelphia Flyers – och förlängde därmed sin poängsvit till fem raka matcher. 

Oskar Sundqvist trejdades från Minnesota Wild till Detroit Red Wings i samband med trade deadline i början av mars. Sedan han anslöt till vad som kommit att bli NHL:s svenskklubb så har den nyfyllde 29-åringen levererat en strid ström med poäng.

I natt stod den svenske forwarden för ett av målen när Minnesota Wild åkte till Pennsylvania och tog en poäng i matchen mot Philadelphia Flyers efter att hemmalaget vunnit med 5–4 efter straffar.

Längsta poängsviten i NHL-karriären

Wild förlängde därmed sin bortasvit till tio raka matcher med poäng, medan Sundqvist förlängde sin egna poängsvit till fem raka matcher. Den sviten är norrbottningens längsta i NHL-karriären och på sina nio matcher med Minnesota har Sundqvist producerat sju poäng (3+4).

Stekhete Matt Boldy stod för två mål i matchen för Wild och har nu gjort tolv poäng under en sju matcher lång poängsvit, medan Joel Eriksson Ek stod för två assist i matchen. Landsmännen Marcus Johansson och Jonas Brodin skrev även de in sig i protokollet med varsin passningspoäng.

Minnesota ligger på en andraplats i Central Division med elva poängs marginal ned till Nashville som jagar precis utanför slutspelsplatserna. Svensklaget har tio matcher kvar att spela av grundserien.

Philadelphia Flyers – Minnesota Wild 5–4 e. str (1–1, 2–2, 1–1, 0–0, 1–0)
Philadelphia: Scott Laughton (17), Joel Farabee (13), Rasmus Ristolainen (3), Tyson Foerster (2).
Minnesota: Matt Boldy (2), Oskar Sundqvist (10), Marcus Foligno (7).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM