Foto: Bildbyrån
SHL

Jacob Blomqvist i tårar: "Det svider enormt mycket"

ANNONS

Brynäs ramlar ur SHL. Det står klart efter 1-0-förlusten mot Malmö på torsdagen. Efter matchen kunde Jacob Blomqvist inte hålla tårarna tillbaka när han tänkte på publikens stöttning.
– Det svider…Svider så enormt mycket.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Den tidigare lagkaptenen Jacob Blomqvist återvände till Brynäs från Timrå under säsongen, men hemkomsten gick inte som han hade hoppats. Blomqvist var en del av det lag som under torsdagen ramlade ur högstaligan.

Efter matchen var Jacob Blomqvist minst sagt tagen av publikens stöttning, och kunde inte hålla tårarna tillbaka.
– Hela publiken ställer sig upp och skriver “Vi älskar Brynäs” och “vi ska tillbaka". De ger oss kärlek direkt, trots att det är första gången iv åker ur. Det svider, säger Blomqvist innan han måste ta en kort paus,
– Svider enormt mycket.
– Det är bara att buga för dem (publiken) så som de ställer upp och ger den kärlek som de ger oss. Det är tungt. Det här kommer vara med en resten av livet.

Just att det är första gången Brynäs åker ur, har det tyngt er den här matchserien?
– Nej, alla är med på samma villkor. Alla har lika mycket att förlora när de går in i den här matchserien.
– Jag hoppas att det här i framtiden gör att klubben blir starkare än någonsin.

Blomqvist själv säger att han alltid vill spela i Brynäs - oavsett division -  men att han inte vet hur framtiden ser ut.
– Jag har ingen aning. Men jag är otroligt stolt och tacksam att jag fick komma hem igen, och representera Brynäs.

“Ledsen på många olika sätt”

Ove Molin är en annan Brynäsikon som tvingades uppleva den historiska degraderingen. Han ångrar emellertid inte att han klev in som huvudtränare inför kvället.
– Nej, det gör jag inte. Jag fick frågan av min klubb, som jag jobbar för. Det hade varit enkelt att säga nej. Men på något vis gjorde jag det här av kärlek och tro. Jag är alltid stolt när jag har med Brynäs att göra.

Vem tänker du mest på i det här läget? Spelarna, de på kansliet, supportrarna? Eller dig själv?
– Absolut inte mig själv. Jag själv kommer sist, kanske. Man kommer varandra så nära man jobbar så här. Man ser hur killarna mår och känner, hur deras familjer mår och känner… Så kanske får man en extra känsla för spelarna, men också alla ledare runtomkring som varit i Brynäs i många år. Man ser vad det betyder.
– Det är så otroligt många känslor. Man så ledsen för alla killar i laget, alla ledare, all personal och alla fans som lever för och med Brynäs. Jag är ledsen på många olika sätt. Vi får se hur man mår när man vaknar imorgon. Men jag har en jävulsk revanschlust.

Molin valde också att hylla publiken, som i sin tur hyllade laget trots fiaskot.
– Det är riktiga supportrar som beter sig så, säger coachen.
– Nu är det handlingskraft som gäller. Nu behöver Brynäsfamiljen visa sig. Det finns stunder i idrottslivet där man hyllas, sen finns det dagar som det här. Någon smart man sa en gång att man blir stärkt av motgångar. Nu är det dags för Brynäsfamiljen att visa det, avslutar Ove Molin innan han kramas om av sonen Emil.


TV: Studio Oddset om SM-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM