Elin Svensson.
Foto: David Wreland/Bildbyrån
SDHL 1

Elin Svensson stannar i HV71: “En oerhört viktig spelare”

ANNONS

Elin Svensson var poängbäst i HV71 med 27 poäng på 32 matcher. 
Nu förlänger hon sitt kontrakt och är klar för två nya år i HV. 
– Elin är en oerhört viktig spelare för oss och vi är glada att hon fortsätter i HV71, säger Peter Hammarström, sportchef för HV71 Dam.

HV71 hade en tung säsong i SDHL och undvek precis kvalspel genom att komma före AIK som hamnade under strecket. Samtidigt som laget gick tungt klev en spelare fram och fick sitt genombrott för att bli en av HV:s bästa och viktigaste spelare. 

Elin Svensson klev in i sin tredje säsong i HV71 efter att ha gjort 18 poäng på 68 matcher under sina två första säsonger i klubben. Den här säsongen klev dock 20-åringen fram och blev poängdrottning i HV71.

När grundserien var färdigspelad hade Svensson nämligen landat in på 13 mål och 27 poäng på 32 matcher vilket gjorde att hon vann både interna skytteligan och interna poängligan i HV71. Hennes 27 poäng var även sjätte bäst bland de svenska spelarna i SDHL och framgången gjorde att forwarden även fick debutera i Damkronorna under säsongen.

“Väldigt naturligt för mig”

Nu meddelar HV71 att de behåller sin toppforward. Elin Svensson skriver nämligen ett nytt tvåårskontrakt med klubben. 

– Det känns helt otroligt och väldigt naturligt för mig. Jönköping betyder jättemycket för mig och det var hit jag ville när jag var liten. Jag trivs jättebra med att bo här nu och det har alltid varit en dröm att få spela för HV71. Sen har jag haft en bra utveckling här under mina föregående säsonger och jag känner att jag litar på det som klubben vill göra, säger hon till klubbens hemsida

20-åringen från Nässjö har totalt spelat 107 matcher i SDHL och gjort 46 poäng.


TV: Är HV71:s tid som bottenlag över?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM