Theodor Pistek.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Bekräftar: Theodor Pistek lämnar Kristianstad

ANNONS

Gårdagens match mot Västerås blev Theodor Pisteks sista i Kristianstad. För Kristianstadsbladet bekräftar Mikael Gath att tjecken kommer att lämna klubben.
– Det jag vet nu är att det är helt klart att Pistek kommer att lämna oss, säger Gath till tidningen.

För en månad sedan rapporterade Sportbladet att Kristianstads poängkung Theodor Pistek skulle lämna klubben för spel i BIK Karlskoga till nästa säsong. Kristianstads sportchef och tränare Mikael Gath förnekade då uppgifterna, men bekräftar nu för Kristianstadsbladet att Pistek kommer att lämna laget.

– Det var helt felaktigt, men det jag vet nu är att det är helt klart att Pistek kommer att lämna oss, säger Gath till tidningen.

Även succémålvakten lämnar

Därmed blev gårdagens 5–3-seger mot Västerås det sista framträdandet i Kristianstadströjan för den tjeckiske forwarden. Med sina 28 poäng (14+14) delade Pistek på den interna poängligasegern tillsammans med finländaren Aleksi Ainali den här säsongen.

För Kristianstadsbladet bekräftar Pistek att han blir kvar i Sverige och i Hockeyallsvenskan.

– Jag vill hålla på det lite, men det är Sverige och samma serie, säger Pistek.
– Jag har inget ont att säga om Kristianstad. De gav mig chansen och har hjälpt mig att komma dit där jag är. De har öppnat dörrar och jag är jättetacksam.

För tidningen bekräftar Mikael Gath även att succémålvakten Filip Larsson, som enligt Sportbladet är klar för spel i Leksand nästa säsong, kommer att lämna klubben.


TV: "Med den där attityden får du inte ligga i kväll"


 

Den här artikeln handlar om: