Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

SSK hoppas på Victor Sjöholm: "Kommer ställa frågan"

ANNONS

JVM-backen Victor Sjöholm är dubbelregistrerad av Södertälje. Något som i teorin innebär att han kan ansluta till SSK till helgen när HV:s säsong har tagit slut.
– Han skulle göra mycket nytta för oss i ett slutspel, säger sportchefen Emil Georgsson till Länstidningen.

Victor Sjöholm har tagit stora steg den här säsongen och vuxit ut till en viktig back för både Juniorkronorna och för HV71. 

Men när HV71:s säsong tar slut under morgondagen är det inte säkert att det är färdigspelat för talangen. Med hjälp av en dubbelregistrering kan han nämligen lånas ut till Södertälje, som snart kliver in i ett slutspel i Hockeyallsvenskan.

– Vi kommer ställa frågan till HV om Victor, absolut. Det är lite av ett långskott, det är nog mycket som ska till om det ska bli aktuellt. Vi ser det som en bonus om det skulle bli av, det är knappast något vi räknar med, säger Emil Georgsson till LT-sporten. 

"Skulle göra mycket nytta för oss i ett slutspel"

Victor Sjöholm har sedan tidigare spelat fyra matcher för Södertälje den här säsongen. Det under en utlåning i slutet av oktober. Förra året var 19-åringen en del av det HV som vann slutspelet och tog steget upp till SHL.

– Han har ju varit här, känner killarna och vet hur vi vill spela, så det är ingen helt ny spelare vi måste slussa in. Han är en väldigt bra back, det visade han redan ifjol när han växte fram som en ledande back i HV. Det är klart att han skulle göra mycket nytta för oss i ett slutspel, det är jag säker på.

JVM-backen har tagit mer och mer plats i laget under säsongen och spelar nuförtiden upp mot 20 minuter per match.


TV: "Ett rent helvete att döma Wernblom och galningarna"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL