Foto: Bildbyrån
SHL med Måns Karlsson
Måns Karlsson: De var säsongens bästa nyförvärv

I veckans “SHL med Måns Karlsson” börjar SHL-säsongen summeras. Måns Karlsson plockar ut det bästa nyförvärvet i samtliga lag, och rankar dessutom de tio främsta i hela ligan.

  • “Potential att bli en kultspelare”
  • "Få trodde nog han skulle vara så här bra"
  • “En närmast historiskt bra säsong”
  • "Ett av de bästa nyförvärven någonsin"
  • “Förstod inte värvningen på förhand”
  • Dessutom tas veckans SHL-lag ut.

Man snackar alltid upp de största prestigevärvningarna och hemvändarna inför sällan. Men det är sällan man faktiskt tittar tillbaka på säsongen i efterhand och kollar på vilka värvningar som faktiskt var bäst.

En bra värvning behöver heller inte vara spelaren som de facto var bäst. Det kan vara en fjärdecenter med en månadslön på 35 000 kronor som plötsligt får ett jättelyft och blir en stjärna. Det kan vara en spelare som ratats på andra SHL-håll men plötsligt får ett lyft efter ett klubb-byte. Eller så är det helt enkelt spelaren som varit bäst.

I veckans SHL-kolumn går jag igenom varje lag och listar vilken som var den mest lyckade värvningen, och där väger jag som sagt också in prisbild och förväntningar. Sedan rundar jag av allting med en lista över de tio renodlat bästa värvningarna. Nyförvärven som, kort och gott, varit bäst. Helt utan hänsyn till förväntningar eller lön.

14 LAG - 14 STARKA VÄRVNINGAR

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: