Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jonathan Quick hyllades med ovationer i Vegas-debuten: "Ett varmt välkomnande"

ANNONS

Efter en omtumlande vecka där Jonathan Quick trejdades två gånger inom loppet av ett dygn fick veteranen i natt debutera för Vegas Golden Knights. Quick hyllades med stora ovationer från hemmapubliken inför nattens 4–3-seger mot Montréal.
– Det var verkligen ett varmt välkomnande, säger Quick till Las Vegas Review-Journal.

Efter 16 säsonger i Los Angeles Kings fick Jonathan Quick ett hastigt och mindre lustigt slut i Kings då han under förra veckan trejdades från L.A till bottenlaget Columbus Blue Jackets. Inom loppet av ett dygn trejdades han återigen, då Blue Jackets skeppade iväg honom tillbaka till den västra konferensen och Vegas Golden Knights.

I natt debuterade 37-åringen för sin nya klubb när Vegas hemmabesegrade Montréal med 4–3. Inför matchen hyllades han med stora ovationer av hemmapubliken.

– Det var verkligen ett varmt välkomnande, säger Quick till Las Vegas Review-Journal.
– Jag kände mig rätt bekväm direkt. Det var på en annorlunda plats och med annorlunda färger, men när man väl kommer ut på isen försöker man bara att spela hockey.

“Känns bra att ha honom på vår sida”

Quick räddade 25 av 28 skott i 4–3-segern.

– Han har varit en fantastisk målvakt under stora delar av sin karriär. Det känns bra att ha honom på vår sida, säger nya lagkamraten Shea Theodore efter veteranmålvaktens debut.

Ett annat nyförvärv i form av Ivan Barbasjov slog till med två mål i matchen för Vegas och spelade således en huvudroll i hemmalagets seger. För Vegas innebär nattens seger att laget nu har vunnit åtta av sina nio senaste hemmamatcher. Golden Knights ligger nu två poäng före Los Angeles Kings i toppen av Pacific Division.

Vegas Golden Knights – Montréal Canadiens 4–3 (2–0, 1–0, 1–3)
Vegas: Ivan Barbasjov 2 (12), Shea Theodore (7), Reilly Smith (21).
Montréal: Mike Matheson (5), Alex Belzile (2), Rafael Harvey-Pinard (8).

***

På annat håll i Pacific Division tog Seattle Kraken en meriterande övertidsseger mot Colorado Avalanche, då man lyckades besegra den regerande Stanley Cup-mästaren med 3–2 på bortais.

Alexander Wennberg stod för ett av Krakens mål i matchen, vilket innebär att han nu har skjutit tolv mål och totalt 32 poäng på 63 matcher för Kraken den här säsongen. Nu behöver den svenske 28-åringen bara göra en poäng till för att nå 300 gjorda poäng i NHL.

Yanni Gourde blev stor matchvinnare för Kraken, då han med sitt tionde mål för säsongen prickade in det matchavgörande målet i förlängningen bakom Aleksandr Georgijev.

Colorado Avalanche – Seattle Kraken 2–3 e. sd (1–0, 1–1, 0–1, 0–1)
Colorado: Nathan MacKinnon (25), Denis Malgin (6).
Seattle: Alexander Wennberg (12), Brandon Tanev (13), Yanni Gourde (10).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: