BRYNÄS - HV71 5-3
Foto: Bildbyrån
SHL

Mikko Manner: "Slipper vara förbannad - kanske kan sova också"

ANNONS

Brynäs vann mot HV71 med 5-3 - och är i allra högsta grad med i kampen om att undvika kval.
– Vi gav oss en möjlighet att stanna i ligan utan kval, konstaterade Mikko Manner.
– Det är svårt att förklara, säger HV-tränaren Challe Berglund om lagets svaga öppning.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs kunde i kväll bli kvalklart. Hade HV71 tagit tre poäng i Gävle hade bottenstriden varit avgjort. Men tre snabba Brynäsmål i den första perioden gjorde att Gävlelaget tog den sista livlinan och gick upp på samma poäng som HV inför de två slutomgångarna.

HV var nära att jobba sig ikapp från 0-3 och 1-4-underlägena - men orkade inte hela vägen fram.
– Det är svårt att förklara faktiskt. Vi tycker att vi hade förberett spelarna bra inför uppgiften. Men jag måste berömma Brynäs på det sättet de startade matchen. Motståndarna påverkar också. Men det är svårt att hitta en bra förklaring. Man har inte svar på allt. Man kan känna att det ser segt ut, och så gör killarna en kanonmatch. Det är från gång till gång, sade HV:s assisterande tränare Challe Berglund.

Nu lever bottendramat åtminstone fram till tisdag. Och Mikko Manner fick en del efterlängtad arbetsro.
– Nu får jag några dagar där jag inte behöver vara förbannad. Jag kanske kan sova någon natt, också. Jag är en dålig sovare och har haft en känslig sömn hela livet. Och när man ligger och tänker hela tiden, då är det inte lätt att sova.
– Jag är tacksam och stolt över laget prestation. Läget blir stressat, men man måste klara de där testerna för att vinna hockeymatcher. Vi visade ett stort hjärta, och hade lite tur också.

Oväntat målvaktsval

Anders Lindbäck startade för första gången sedan den 16:e februari, då han byttes ut mot Oskarshamn. Kvällens seger var Brynäs första med Lindbäck i kassen sedan den sista januari, då Skellefteå besegrades efter straffar.
– Tajmingen var lite off, men jag jade ändå en bra känsla även om jag inte var supernöjd med alla situationer. Men jag stängde till när det behövdes.

Var du förvånad över att du fick starta?
– Jag blev lite överraskad, det blev jag. Men jag har försökt, nu när jag inte spelat, att jobba hårt och göra det så gott jag kan så att jag är redo när det blir min tur.

Efter kvällens match är även Linköping indraget i kvalkampen. De ligger tolva på 67 poäng, medan HV71 och Brynäs har 62 poäng vardera. Nykomlingen HV ligger alltjämt på säker mark, men har nu bara målskillnad ned till Brynäs.


TV: Vem blir SHL:s MVP?


 


 


 

 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL