Carl Lindbom & K–G Stoppel.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Carl Lindbom kan förlänga med Djurgården - i samtal

ANNONS

Enligt uppgifter vill Vegas plocka över Carl Lindbom till Nordamerika efter säsongen. Nu kan hockeysverige.se berätta att den 19-årige Guldgaller-vinnaren är i förhandlingar med Djurgården om ett nytt kontrakt. 
– Ja vi har inlett samtal med DIF, säger agenten Claes Elefalk. 

Det har nu gått en vecka sedan Carl Lindbom både utseddes till HockeyAllsvenskans bästa junior och skickade in målet som stängde grundseriens sista Stockholmsderby. 

Den 19-årige målvaktstalangen har slagit igenom på riktigt och har gjort platsen mellan Djurgårdens stolpar till sin egen under säsongen, men framtiden är fortsatt oviss. 

Vinterns JVM-stjärna har i nuläget ett kontrakt som går ut efter säsongen och uppgifter och spekulationer har cirkulerat. Nu kan Hockeysverige.se berätta att Carl Lindbom, trots ryktena om en flytt till Nordamerika, är i förhandlingar med Djurgården om ett nytt kontrakt. 
– Ja vi har inlett samtal med DIF i positiva ordalag, säger agenten Claes Elefalk.

Lindbom har efter fjolårets enstaka framträdande i DIF-målet, inte bara varit en av Allsvenskans bästa juniorer, utan även en av ligans bästa målvakter. På de 33 matcher han har spelat hittills denna säsong har han en räddningsprocent på 92,8 procent och 1,96 insläppta per match. Siffror som tar honom till toppen av målvaktsligan. 

Målvaktstränarens råd: “Kan ha lite mer kyla”

Detta storspel har naturligtvis väckt intresse för stortalangen. Tidigare har Sportbladet rapporterat att Vegas Golden Knights, som draftade Lindbom 2021, vill skriva kontrakt med talangen och plocka över honom till Nordamerika för att lära sig spelet på liten rink. En flytt som Djurgårdens målvaktstränare, Fredrik Mikko delvis ifrågasatte i en intervju med Hockeysverige.se i förra veckan: 
– Jag kan förstå att de är imponerade av vad han har gjort den här säsongen. Jag tror att han skulle må bra av minst en säsong till. Jag tycker att man verkligen ska vara färdig på nivå man är på när man ska över, sade Mikko och fortsatte:
– Om man ska åka över är det kanske för att lära sig spelet på den rinken. Men många målvakter åker över för att de har fått NHL-kontrakt och för att det kanske blir den enda chansen. Jag tycker att de större talangerna kan ha lite mer kyla istället för att komma hem med svansen mellan benen. När är det rätt att åka? Det finns inget facit för det.

Hockeysverige.se har sökt Djurgårdens sportchef, K-G Stoppel för en kommentar.


TV: Det har gjort Djurgården framgångsrikt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL