Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Claude Girouxs uppvisning – stod för fyra poäng i segern

ANNONS

Ottawa må ha ett av NHL:s yngsta lag, men i nattens segermatch mot Detroit var det en av lagets äldsta spelare som visade vägen. Detta efter att 35-årige Claude Giroux stått för fyra poäng i 6–2-segern.
– Våra bästa spelare var bäst, säger tränaren D.J. Smith till Ottawa Citizen.

För första gången sedan november 2019 noterades Claude Giroux i natt för fyra poäng i en och samma match. Detta efter att han stått för ett mål och tre assist när hans Ottawa Senators besegrade Detroit Red Wings med 6–2 på hemmais.

– Det var mycket känslor från bägge sidor i kväll. Jag tycker att alla spelade bra. Vi rullade på alla kedjor och fansen gav oss energi. Det var en bra match från vår sida, men vi vet att de kommer att komma ut hårt i morgon, säger Giroux till Ottawa Citizen och syftar på returmötet mellan Senators och Red Wings som spelas under natten till onsdag, svensk tid.

Comeback för Raymond

Nattens fyra poäng innebär att Giroux samlat på sig totalt 58 poäng (24+34) på 59 matcher för Senators den här säsongen.

– Det här var en av våra bästa matcher på länge, sett till det fysiska spelet. Vi spelade slutspelshockey. De tryckte på i början, men vi höll oss kvar och spelade på alla i laget. Våra bästa spelare var bäst och då brukar man oftast vinna i den här ligan, säger tränaren D.J. Smith.

I Detroit vaktade Magnus Hellberg kassen mot sina tidigare lagkamrater i Senators och räddade 36 av 42 skott i matchen. 

Glädjande för Red Wings var även att Lucas Raymond gjorde comeback i matchspel efter att ha missat närmare tre veckors spel på grund av en skada. Raymond spelade tolv och en halv minut i matchen och noterades inte för några poäng. Oskar Sundqvist noterades för en assist i matchen för Red Wings.

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 6–2 (0–1, 4–1, 2–0)
Ottawa: Jake Sanderson (4), Drake Batherson (19), Claude Giroux (24), Brady Tkachuk (25), Thomas Chabot (9), Tim Stützle (27).
Detroit: Tyler Bertuzzi (4), David Perron (15).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL