Lukas Swedin
Foto: Privat / Bildbyrån
Juniorer

Lukas Swedin klar för spel i USHL

ANNONS

Juniorlandslagsmannen Lukas Swedin lämnar HV71 efter säsongen. Målvakten är klar för spel i Muskegon Lumberjacks i USHL.

Framtidens stjärnor - läs allt om spelarna i J20- och J18-serierna här.

HV71 har det väl förspänt på målvaktssidan, med juniorlandslagsmeriterade burväktare i form av Lukas Swedin och Noah Erliden. Nu står det klart att Swedin lämnar svensk hockey.

Hockeysverige.se kan berätta att Swedin är klar för Muskegon Lumberjacks i den amerikanska juniorligan USHL. Lumberjacks draftade Swedin i importdraften 2022, och målvakten var över och besökte laget i mellandagarna. Nu står det klart att det är där 18-åringen, som blir 19 i april, kommer fortsätta karriären kommande säsong.

Lukas Swedin var backupmålvakt i det svenska U18-landslag som vann VM-guld för ett år sedan. Förra säsongen hade han bäst räddningsprocent i J20 Nationell, och den här säsongen hade han bäst räddningsprocent i den södra J20-serien. Swedin stod 21 matcher för HV71, och på dessa räddade han 92,1 procent av skotten.

– En soldat. Bra fysiska värden och är i topptrim. Hoppar bäst i laget, bäst spänst, sade HV71:s tränare om Swedin i vår artikelserie “Framtidens stjärnor".


TV: Södergren om Ullmarks historiska mål

Den här artikeln handlar om: