Juhani Tyrväinen och Hans Wallson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Sparta Prag intresserade av Juhani Tyrväinen

ANNONS

Juhani Tyrväinen har kontrakt med Luleå över nästa säsong. Enligt NSD är finländaren högvilt i Europa – där en av klubbarna som tittar på Luleåforwarden är tjeckiska Sparta Prag.
– Det är klart att vi har pratat om honom, säger Spartas svenske tränare Hans Wallson till tidningen.

Juhani Tyrväinen har haft en tyngre säsong poängmässigt i Luleå denna säsong, men den finländske forwarden är trots det högvilt bland de europeiska klubbarna, enligt NSD.

Sparta Prags svenske tränare Hans Wallson bekräftar att man följer finländaren.

– Hans namn har givetvis diskuterats, men det är nog många klubbar som diskuterar Tyrväinen för han är ju en bra spelare. Samtidigt är det väl inte riktigt mitt bord, men det är klart att vi har pratat om honom, säger Wallson till NSD.

Har kontrakt med Luleå

Tyrväinen har alltjämt kontrakt med Luleå över nästa säsong

– Men sedan att det ska bli något konkret är väl en lång bit kvar till. Han kanske också blir kvar i Luleå, men vi får se vad som händer. Det är ju tiderna då det snackas mycket.

Den här säsongen har den VM-meriterade finländaren producerat sex mål och totalt 15 poäng på 44 matcher i SHL för Luleå. Under säsongens gång har Juhani Tyrväinen även spelat tre matcher för det finska landslaget.

Hans Wallson anslöt till Sparta Prag som assisterande tränare till Miloslav Horava i november efter att ha lämnat sitt tränaruppdrag i Björklöven i februari 2022.


TV: Experterna om ryktena kring Erik Karlsson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL