NHL

Fabian Zetterlund sköt sitt första mål – på över två månader

ANNONS

Fabian Zetterlund gör sin första hela NHL-säsong. I natt sköt forwarden sitt femte mål för säsongen – och det första sedan 4 december, i New Jerseys 4-2-seger över Winnipeg.
– Kan vi få mål och produktion från alla fyra kedjor – då blir vi farliga, säger huvudtränaren Lindy Ruff till NHL.com.

New Jersey har, efter sin makalösa höst, börjat hitta tillbaka det spelet de hade. En av lagets kuggar har varit Fabian Zetterlund, som har fått stort förtroende den här säsongen.

Värmlänningen gör i år sin första hela säsong i NHL och har fått spela mellan tio och 15 minuter så gott som varenda match. Men den senaste tiden har det gått troll i målskyttet, och svenskens senaste mål kom den 4 december 2022.

Men mot Winnipeg Jets var det dags igen. I den tredje perioden drog han på ett skott som innebar 2-2 i matchen, och det första målet för 2023. Det var 23 mellan tillfällena.

– Jag skulle vilja se våra kedjor få lite mer kemi nu. Vi är inne i den tiden på året att om vi kan få mål och produktion från alla fyra kedjor – då blir vi farliga, säger Lindy Ruff till NHL.com.

Kvar i toppen

Även en annan av lagets svenskar klev fram med en poäng i 4-2-segern. Jesper Boqvist spelade nämligen fram Miles Wood till det matchavgörande 3-2-målet i den tredje perioden.

New Jersey ligger fortsatt tvåa i sin division och försöker hålla Rangers bakom sig samtidigt som man jagar ledarna Carolina.

Fabian Zetterlund har totalt gjort fem mål och 14 assist på 42 matcher. 

De övriga målskyttarna i matchen var Dawson Mercer och Nico Hischier för Devils, och Neal Pionk och Cole Perfetti för Winnipeg.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL