NHL

Sågningen: "Suger glädjen ur spelarna"

ANNONS

Calgarys tuffa säsong fortsätter. I natt föll de på hemmaplan med 5-2 mot Detroit, och efter matchen gick agenten Allan Walsh till attack. Mottagaren? Sannolikt coachen Darryl Sutter.
– Negativitet suger glädjen ur spelarna, skriver han på twitter.

Calgary har under ett par års tid satsat för att gå långt i slutspelet. Inför den här säsongen tappade man Johnny Gaudreau och trejdade bort Matthew Tkachuk - men vägde upp det genom att plocka in poängsprutan Jonathan Huberdeau och klassbacken MacKenzie Weegar. Så här långt har den satsningen inte fallit väl ut.

I stället för att kunna se fram emot ett potentiellt långt slutspel riskerar Flames att missa slutspel. Den tidigare så hyllade coachen Darryl Sutter får nu mottaga hård kritik - och efter nattens 5-2-förlust mot Detroit var det den frispråkige och profilstarke agenten Allan Walsh (som bland annat har Huberdeau som klient) som skickade en salva. Sannolikt i riktning mot coachen Darryl Sutter.

“Definitionen av vansinne”

Walsh skrev på twitter att det Calgary sysslar med är “vansinne”.

– Definitionen av vansinne är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat. Dessutom: Negativitet suger glädjen ur spelarna, skrev han och taggade Calgary Flames.

Det positiva för Calgarys del var att toppbacken Rasmus Andersson var tillbaka i spel, bara en dryg vecka efter att han blivit påkörd av en bild. Andersson spelade omkring 20 minuter, och noterades för en assistpoäng i förlustmatchen. Elias Lindholm gjorde ett av Flames mål, assisterad av Mikael Backlund.

I Detroits mål  gjorde Magnus Hellberg en stark insats och räddade 33 av 35 skott.

Slutspelsjakten

Calgary är långt ifrån borta ur slutspelsracet. De ligger på samma poäng som Minnesota på den andra och sista wildcard-platsen, men har spelat en match mer. Det går heller inte att räkna bort Nashville som också jagar slutspel. Calgary har gått till slutspel tre av de fyra senaste säsongerna.

Detroit ligger några poäng utanför slutspel, men det beror på att de spelat färre matcher än lagen runt dem. Ser vi till poängsnitt innehar Red Wings just nu den sista slutspelsplatsen i den östra konferensen. Nattens vinst var lagets femte raka.

Calgary - Detroit 2-5

Calgary: Elias Lindholm, Dillon Dubé
Detroit: Dominik Kubalík x2, Robby Fabbrii, Tyler Bertuzzi, Pius Suter

Den här artikeln handlar om: