KVÄLLENS SHL
Andy Miele.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
SHL

Andy Miele sköt HV71 upp på säker mark: “Det känns fantastiskt skönt”

ANNONS

HV71 har legat på kvalplats ända sedan 8 december. 
Men nu är de uppe på säker mark för första gången på över två månader – mycket tack vare Andy Miele som gjorde 2+1 i 5-2-segern mot Färjestad. 
Det känns fantastiskt skönt, säger Miele till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE) 

Den 3 december vann HV71 hemma med 6-2 mot Rögle och gick då upp på säker mark i några dagar men direkt i nästa SHL-omgång, 8 december, blev den en 4-7-förlust mot Örebro och sedan dess har laget parkerat på kvalplats igen.

Fram till nu.

I och med kvällens 4-2-seger hemma mot Färjestad så kliver nämligen HV71 förbi Brynäs i tabellen. HV är just nu två poäng före Brynäs men Jönköpingslaget har en match mer spelad än Gävleklubben.
– Det känns fantastiskt skönt men vi måste hålla fokus och fortsätta på samma sätt. Mycket kan hända framöver också och vi ska ju möta Brynäs också. Vi ska följa hur det går på lördag och sedan försöka fortsätta vinna, säger Andy Miele till hockeysverige.se.

“Gud ville inte att jag skulle göra hattrick”

Miele blev den stora hjälten i segern mot Färjestad då han stod för 2+1 och bröt därmed en åtta matcher lång måltorka.
– Var det så länge? Det kändes skönt såklart för egen del att göra mål för då blir resten av spelet lite lättare när man slipper jaga. Jag fick två lite turliga studsar där jag kunde skicka in pucken. Jag är bara glad att jag kan hjälpa laget ta trepoängare.

Visste du att den andra pucken var inne? 
– Jag hade en känsla att det var mål eftersom pucken studsade ut lite annorlunda mot om den hade tagit i ribban. När de granskade det så var det tydligt att se att den var inne vilket var skönt. 

Miele var också snubblande nära ett hattrick då han hade pucken precis framför det öppna målet men på något sätt gick den inte in. 
– Backen (Axel Bergkvist) fick en klubba på pucken. Jag har nog aldrig kommit så nära att göra mål utan att pucken gick in. Gud ville inte att jag skulle göra ett hattrick men jag tar hellre tre poäng än tre mål, säger Miele med ett skratt. 

Förklaringen till lyftet: “Tränarna ändrade direkt”

HV71 har hittat ett spel som fungerar och gjorde en ganska bra match mot Färjestad där de hade kontroll för det mesta förutom en dipp i början av andra perioden samt i slutet av tredje när FBK jagade för att komma tillbaka in i matchen.
– Det var en bra match av oss. Vi har försökt att sätta ihop en gameplan och det fungerar bra. Vi gör mål vilket är skönt men vi har även förhindrat mål. Tidigare den här säsongen hade vi lite panik när vi hade ledningen och motståndarna jagade men nu känns vi starkare och lite mer mentalt tuffa så att vi håller oss lugna.

För bara ett par veckor sedan såg det nästintill hopplöst ut för HV71 då de hade tio poäng upp till Brynäs ovanför kvalstrecket men sedan nya tränarna Johan Lindbom och Per Gustafsson har kommit in så har någonting förändrats.

Vad ligger bakom det här lyftet?
– Det är lite system-grejer som vi alla tyckte att vi behövde ändra. Lite små grejer i spelet och så där. Tränarna har kommit in och gjort de ändringarna direkt och det har absolut gjort skillnad. Sedan har vi haft grymt målvaktsspel av (Joni) Ortio vilket hjälper oss såklart. Det är några grejer som vi ändrat och det känns jättebra nu.

HV71 har nu åtta matcher kvar för att säkra SHL-kontraktet till nästa säsong. 
– Vi ska vinna, vinna, vinna! Nu gäller det bara att fortsätta spela på det här sättet resten av säsongen. Vi ska försöka ta poäng i så många matcher som möjligt för att lyckas med detta, avslutar Andy Miele.

HV71 – Färjestad 5–2 (2-0,2-1,1-1)

HV71: Andy Miele 2, André Petersson, Fredrik Forsberg, Joey LaLeggia.
Färjestad: Lucas Forsell, Joakim Nygård.


TV: Doldisens succé i NHL-debuten – fjärdemålvakten höll nollan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games