Foto: Bildbyrån
Team 17

Team 17 förlorade mot Finland efter övertid

ANNONS

Efter segern mot Schweiz i premiären blev det tre raka förluster mot USA, Tjeckien och nu senast Finland. Team 17 föll under fredagen med 6-5 efter förlängning.

Sverige siktade på att komma ur turneringen med en seger efter att ha förlorat två raka matcher mot USA och Tjeckien. Men så blev det inte

Det började dock bra när Färjestads Joakim Engholm prickade in 1-0 redan efter sex minuter. Samme Engholm gjorde också 2-1 i mitten av den första perioden efter en finländsk kvittering. Två snabba mål av Finland gav Team 17 ett underläge men Luleås Filip Holst Persson kvitterade till 3-3 innan den händelserika första perioden var över.

I den andra perioden fortsatte det att svänga och hårdskjutande SSK-forwarden Adam Hesselvall prickade in 4-3 bara ett par minuter in. Återigen kom dock Finland tillbaka och efter två spelade perioder var det ledning för Finland med 5-4.

Förlorade i förlängningen

Den tredje perioden började precis som de tidigare två med ett tidigt svenskt mål. Denna gången via Skellefteås Hugo Zetterlund. Något mer mål föll inte i matchen utan istället väntade en förlängning.

Där avgjorde Finland genom Atte Vikla. I det svenska målet stod Örebros Herman Liv

Läs om flera av spelarna i laget i vår artikelserie “Framtidens Stjärnor”.


TV: "Otroligt mycket som står på spel för de här lagen"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL