Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Erik Karlsson når 70 poäng – snabbast på 34 år

San Jose Sharks förlorade förvisso med 1–4 i bortamatchen mot Florida Panthers, men Erik Karlsson fortsätter att briljera för sitt Sharks. Den svenske superstjärnan blev den snabbaste backen i ligan på 34 år att nå 70 poäng under en säsong.

Erik Karlssons dominans på San Jose Sharks blålinje fortsätter.

I natt förlorade förvisso Sharks på nytt, då Florida Panthers besegrade gästerna från Kalifornien med 4–1, men den svenske superstjärnan kunde trots det skriva in sig i historieböckerna.

Karlsson fanns med i förarbetet till Sharks enda mål i matchen, Aleksandr Barabanovs 1–0-mål i den första perioden, och nådde med det 70 poäng den här säsongen. Därmed blev han den snabbaste backen sedan Paul Coffey (1988/89) att nå 70 poäng under en säsong, då svensken bara behövde 53 matcher på sig för att nå noteringen.

Coffey, Potvin, Orr – och Karlsson

Därmed skriver Karlsson in sig i ett rätt häftigt sällskap, då bara legendarerna Coffey, Denis Potvin och Bobby Orr lyckats göra 70 poäng under en och samma säsong snabbare än vad Karlsson gjort denna säsong.

Med sina 70 poäng toppar Karlsson backarnas poängliga i överlägsen stil, 15 poäng före landsmannen och tvåan Rasmus Dahlin. Karlssons 53 assist den här säsongen innebär även att han delar andraplatsen i NHL:s totala assistliga tillsammans med Connor McDavid och han är bara slagen av Tampa Bays superstjärna Nikita Kutjerov, som hittills skrapat ihop 56 passningspoäng.

Tappade ledningen

Efter Karlssons assist till 1–0-målet var det roliga emellertid slut för Sharks, som därefter tappade ledningen till en 1–4-förlust mot Florida Panthers. Detta efter att Sam Reinhart gjort två mål i mittperioden innan veteranen Eric Staal i sin tur stått för två fullträffar i den tredje perioden.

Förlusten innebär att Sharks alltjämt ligger på nästjumboplatsen i Pacific Division med 43 inspelade poäng på 53 matcher. I skrivande stund har laget 15 poäng upp till den sista wild card-platsen i den västra konferensen.

Florida Panthers – San Jose Sharks 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)
Florida: Sam Reinhart 2 (19), Eric Staal (10).
San Jose: Aleksandr Barabanov (8).