Lou Lamoriello och Bo Horvat.
Foto: Bildbyrån
NHL

Bo Horvat skriver jättekontrakt med New York Islanders

ANNONS

Förra veckan trejdades Vancouver-kaptenen Bo Horvat från Vancouver Canucks till New York Islanders. Nu är stjärnan överens med sin nya klubb om ett nytt jättekontrakt – men general managern Lou Lamoriello verkar inte allt för nöjd.
– Det är för långt och för dyrt, säger Lamoriello till NYI Hockey Now.

Under natten mellan måndag och tisdag förra veckan, svensk tid, trejdades Bo Horvat bort från Vancouver Canucks efter månader av spekulationer. Ny klubbadress blev New York Islanders, dit han trejdades i utbyte mot Anthony Beauvillier, Aatu Räty och ett topp 12-skyddat förstarundeval i sommarens NHL-draft.

Utan att ha hunnit debutera för sin nya klubb har Horvat nu kommit överens med New York Islanders om ett jättekontrakt. Stjärnans ursprungliga avtal löpte ut till sommaren, men nu har Islanders säkrat Horvats tjänster på ett nytt åttaårskontrakt värt över 900 miljoner kronor. Kontraktet har en lönetaksträff på 8,5 miljoner dollar och sträcker sig över säsongen 2030/31. 

General managerns svar: “För långt och för dyrt”

General managern Lou Lamoriello verkar dock inte allt för nöjd med stjärnans nya avtal.

– Allt jag kan säga är att det är för långt och för dyrt, säger Lamoriello till NYI Hockey Now.

Den 80-årige general managern utvecklade sina tankar:

– Ska jag säga sanningen? Det är ett faktum att man inte vill skriva ett åttaårskontrakt. Som jag sa, kontrakten som skrivs i dag är för långa, säger Lamoriello.

Skrev 15-årskontrakt

Under sin tid som general manager i New Jersey Devils skrev Lou Lamoriello i september 2010 ett 15-årigt kontrakt värt 100 miljoner dollar med den ryske stjärnan Ilja Kovaltjuk. Kontraktet bröts mindre än tre år senare.

Med sitt nya kontrakt är Bo Horvat i skrivande stund New York Islanders näst bäst betalde spelare nästa säsong. Bara Mathew Barzal, som kliver på sitt nya åttaårskontrakt värt drygt 770 miljoner kronor nästa säsong, har en högre lönetaksträff med sina 9,15 miljoner dollar per säsong.


TV: Experten hyllar Bo Horvat-trejden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL