Dylan Guenther.
Foto: Bildbyrån
NHL

Arizona skickar Dylan Guenther till juniorligan

ANNONS

Dylan Guenther har gjort 15 poäng på 33 NHL-matcher för Arizona Coyotes den här säsongen. Nu väljer NHL-klubben att skicka stortalangen till juniorlaget Seattle Thunderbirds i WHL.

Tack vare ett starkt träningsläger lyckades juniorforwarden Dylan Guenther spela sig till en ordinarie plats i Arizona Coyotes NHL-trupp i höstas. Den 19-årige forwardstalangen har spelat 33 matcher med Coyotes den här säsongen och noterats för totalt 15 poäng, men nu blir det inga fler NHL-matcher på ett tag.

Under den sena söndagskvällen, svensk tid, meddelade Arizona att man valt att skicka Guenther till juniorligan WHL för spel med Seattle Thunderbirds.

– Det här är en fantastisk möjlighet att ansluta till ett väldigt bra lag, spela i toppkedjan och förhoppningsvis leda sitt lag till en Memorial Cup-titel. Dylan har spelat väldigt bra för oss den här säsongen och har en ljus framtid med Coyotes. Vi ser framemot att se hans utveckling under den resterande delen av säsongen, säger general managern Bill Armstrong i ett uttalande på Arizonas hemsida.

Avgjorde JVM-finalen

Seattle Thunderbirds toppar den västra konferensen i WHL med 74 inspelade poäng på 47 matcher och i laget återfinns sedan tidigare spelare som den finske JVM-stjärnan Brad Lambert samt sjundevalet från sommarens NHL-draft Kevin Korchinski.

Tidigare under säsongen valde Arizona att släppa Guenther till JVM-turneringen i Halifax och Moncton, där 19-åringen hjälpte Kanada till att säkra guldet genom att skjuta det matchvinnande 3–2-målet i förlängningen i finalen mot Tjeckien och producera totalt tio poäng (7+3) på sju matcher i turneringen.

Guenther draftades av Arizona Coyotes som nionde spelare totalt i 2021 års NHL-draft.


TV: Dahlin fixar straff – bjuder på oväntad fräckis

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL