Foto: Bildbyrån & Fredrik Jax.
Old School Hockey

Old School Hockey – Michael Sundlöv

Han är i dag mest känd som sportchef, men Michael Sundlövs spelarkarriär ska inte glömmas bort. I en reprisintervju från 2018 berättar han om framgångarna med bland annat OS- och SM-guld – men även om den tuffa tiden som sportchef i Brynäs.
– Det drev som var mot Brynäs var hemskt, berättar 57-åringen som i dag är sportchef i Karlskrona.

När vi talar om Sandviken och idrott sammankopplar man ofta det till bandy, men lite längre tillbaka i tiden även till fotboll. Ishockey och Sandviken? Nja, jag kan inte påstå att kopplingen kittlar direkt även om legendariska Brynäsare som Lars-Göran Nilsson och Håkan Wickberg spelat och tränat laget när klubben huserade i Division 3.
– Absolut! Visst förknippar man Sandviken med bandy och till en viss del även till fotboll berättar Karlskronas sportchef, Michael Sundlöv, när vi inleder vår intervju om hans mycket fina karriär.
– Jag är uppväxt i Sandviken och anledningen till att jag blev hockeykille var att jag är att mina två morbröder var inbitna Brynäsare. Mina morbröder var ju mina idoler.

Foto: Arkivbild

Redan som femton åring kliver Michael Sundlöv in målet hos Sandviken i Division 3. Tränare är Håkan Wickberg och i laget fanns bland andra Lars-Göran ”Virvelvinden från Vuollerim” Nilsson och blivande Brynässpelaren Ulf Andersson.
– Jag fick hoppa in någon match då Håkan Wickberg var tränare där. Vi vann trean det året. Det var alltså året innan jag flyttade till Leksand.
– När jag var grabb hemma i Sandviken hängde jag jämt på Jernvallen. Man gjorde allt för att få hjälpa A-lagskillarna. Jag bar trunkar fyllde på vatten och så vidare. Visserligen var Håkan och Lars-Göran två av mina stora idoler, men i och med att man alltid var där vid uterinken blev det inte speciellt märkvärdigt när det väl var dags för mig att spela i A-laget.

Var Ulf Andersson lagets stora stjärna vid sidan av Lars-Göran Nilsson vid den här tiden?
– Ja, men Uffe var från Österfärnebo. Han spelade ett par säsonger för Brynäs (1981-83) innan han flyttade vidare till Västerås och senare även Björklöven.

Hamnade i Leksand – motvilligt: “Var bara att bita i det sura äpplet”

Leksand nämner du, hur hamnade du där?
– Trots att Leksand inte var någon klubb jag hade lidelse för som grabb hade jag inte så mycket alternativ. Jag kom aldrig med till Gästriklands TV-pucklag vilket innebar att jag inte kunde söka in till Rikshockeygymnasiet.
– Det var bara att bita i det sura äpplet och flytta till Leksands hockeygymnasium i stället. Jag var där i två år, men jag gjorde nog inget större väsen av mig under dom åren.

Var det aldrig aktuellt med spel i Leksands A-lag?
– Nej. Jag gjorde på sin höjd någon träning med A-laget och det var dessutom då några andra av dom andra målvakterna var borta av någon anledning. I första hand gjorde jag två säsonger i Leksands J18, men även några matcher i J20-laget. Efter åren i Leksand flyttade jag hem till Sandviken igen.

Foto: Stickan Kenne. Michael Sundlöv.

Det blir två väldigt bra år för Michael Sundlöv i Sandviken. Första året går Sandviken till kval, men lyckas inte ta sig upp i tvåan. Andra årets spel i Kvalserien blir mer lyckad.
– Vi vinner kvalet över Norrsundet och går upp i tvåan. Det gick ganska bra för mig och efter kvalserien ringer Brynäs och undrar om jag vill ta den sista målvaktsplatsen i klubbens J20-lag.

"Vad ska vi med den där seniga lilla killen till?"

När man blickar tillbaka på Brynäs juniorlag från den säsongen hittar man namn som Per Schederin, Mats Bäcklin, Mikael Enander, Jan-Erik Stromqvist, Janne Larsson…
– Det var framförallt Janne Larsson som var den stora talangen och den som fick vara med mycket i A-laget. Just den säsongen var det annars Schederin och Lasse Andersson som var uppe där och spelade en del. Undrar om inte även Patrik Lindh var uppe i A-laget det året.

Hur mycket var du själv med och tränade med A-lagsmålvakterna Åke Liljebjörn och Lasse Eriksson vid den här tiden?
– Jag var med som reserv i någon träningsmatch på försäsongen och även på en del träningar, men jag var aldrig med i någon elitseriematch den säsongen.

Det blir bara en juniorsäsong i Brynäs innan Michael Sundlöv flyttar vidare.
– Tanken var att jag skulle spela som överårig ytterligare en säsong i J20 och samtidigt vara tredjemålvakt i A-laget. Nu blev det inte så utan jag fick ett kontrakt med Enköping i Division 2 som gjorde att jag först spelade där en säsong.
– Då hade Mats Bäcklin och några andra killar från Brynäs varit och spelat med Skutskär i Division 1. Bäcklin var en av killarna som jag umgicks mest med. Han tjatade på ”Tigern” (Lennart Johansson) om att Skutskär skulle värva mig till laget. Jag minns väldigt väl då vi stack i väg till Scandic borta i Hagaström för att träffa ”Tigern” och en annan kille från klubbens styrelse.
– Nu efteråt har jag fått höra att ”Tigern” undrade efter vårt möte – Vad ska vi med den där seniga lilla killen till?
– Det gick ju ganska bra tillslut. ”Tigern” och jag har skrattat åt just det här några gånger.

Hur viktig var säsongen i Skutskär för din utveckling som målvakt?
– Det var i Skutskär som jag lade grunden för en stor del av min karriär. Trots att ”Tigern” inte trodde på mig den där dagen ute på Scandic så trodde han i alla på mig under resten av säsongen. ”Tigern” lät mig spela mer eller mindre alla matcher det året och det var han som sedan tjatade upp mig och Peter Gustavsson till Brynäs.
– Med andra ord har jag ”Tigern” att tacka för mycket, men även Mats Bäcklin eftersom det var han som tjatade på ”Tigern” att ta mig till Skutskär.

Tränarna som har betytt mest

Hur ser du tillbaka på Elitseriedebuten?
– Säsongen 1987/88, Modo borta och vi förlorade med 4-1. ”Sasse” (Ulf Sandström), som hade fått någon målknäpp och fullkomligt öste in mål den säsongen, gjorde ett av målen. Ove Pettersson, som jag kände igen från mina år i Leksand, gjorde även han ett mål.
– Själva matchen minns jag inte mycket närmare mer än att det var jäkligt pirrigt och nervöst innan matchen drog igång. (Övriga Modo mål gjordes av Anders Wikberg och Urban Nordin medan Brynäs mål gjordes av Peter Eriksson)

Säsongen avslutas mycket trist för Brynäs då klubben sparkar sin tränare Tord Lundström med bara fem omgångar kvar att spela. Det här var den 10:e mars och då hade inte Brynäs vunnit sedan den 26:e november.
– Jag som ny tänkte väl inte mycket på det här. Trots att Tord Lundström kanske är den största Brynäsaren genom alla tider funderade vi spelare, eller i alla fall inte jag, mycket på tränarbytet. Nu var det Kjell Lind som var tränare och det gav väl inga speciella vibbar i omklädningsrummet utan det var bara att gå ut och köra på.
– Det jag minns starkast från den här säsongen var hur erbarmligt dåligt vi spelade efter jul.

Foto: Bildbyrån. Michael Sundlöv lägger en ros i målgården vid Wille Löfqvists minnesceremoni.

På tal om tränare, vem har betytt mest för din utveckling som hockeymålvakt?
– Det går naturligtvis inte att säga att bara en tränare varit den mest betydelsefulla. ”Tigern” var den som först trodde på mig och lyfte upp mig till Brynäs. Kjell Helling var min första målvaktstränare i Brynäs och han betydde väldigt mycket liksom Staffan Tholson. Staffan var den som först satsade på mig som A-lagsmålvakt.
– Wille Löfqvist är också en person som har betytt väldigt mycket för mig allt sedan han kom tillbaka och började jobba kring Brynäs och laget. Han har hjälpt mig med mycket genom åren. Tommy Sandlin måste man också beundra som stått ut med mig alla år, skrattar Sundlöv.
– Nu har jag säkert glömt någon, men överlag har jag haft väldigt bra ledare under mina år i Brynäs.

Håller du med om att säsongen 1988/89 kom att bli ditt genombrott?
– Det var väl runt tio omgångar in i serien den säsongen, en lördagsmorgon innan träningen, som Tholson sa till mig – I morgon är det du som står borta mot Södertälje. Efter den matchen har det rullat på och jag har egentligen hela tiden, förutom sista säsongen i Brynäs, varit ordinarie.
– Slutet av matchen minns jag ganska väl. Det stod 4-4 och Conny Jansson i Södertälje kom helt fri. Jag lyckades rädda skottet med yttersta skridskospetsen så pucken gick upp i nätet bakom målet. Hade den pucken gått in kanske min karriär hade sett helt annorlunda ut. Det är små marginaler som vi pratar om mellan succé och fiasko.

En av guldhjältarna

Säsongen 1992/93 kom att bli ett nytt guldår för Brynäs. Laget kommer tvåa i elitserien efter Västerås. Kvartsfinalspelet mot Leksand vinner Brynäs med 2-0 i matcher.
I semifinal väntade Malmö som besegrats med 2-1 i matcher. Anmärkningsvärt att notera är att Brynäs vann båda matcherna i Gavlerinken mot Malmö utan att släppa in något mål, 8-0 och 5-0.

I finalen väntade sedan Luleå.
– Under åren 1988 till 1990 värvade Brynäs väldigt många bra spelare och många av dom spelarna födda 1964, 1965 och 1966 gjorde en fantastiskt fin säsong det året. Jag tänker på bland andra Janne Larsson, Tom Bissett och Anders Huss. Vi hade dessutom ”Masken” Carlsson som var lite äldre. Fast framförallt kom det upp väldigt många yngre spelare som gjorde fantastiska säsonger. Ove Molin, Peter Larsson, Jonas Johnson, Anders Gozzi och Andreas Dackell.
– Vi hade ett jäkla bra men framförallt komplett lag som Tommy Sandlin hade fåt jobbat med ett par säsonger, och gjort det väldigt bra.

Brynäs låg under med 2-1 i matcher efter finalseriens första tre matcher då det väntade en ny tuff bortamatch i Delfinens Ishall uppe i Luleå. Hemmalaget hade med stor sannolikhet redan bokat bort på någon lokal nere på stan för att fira guldet. Men ett tal om Samurajer kom att grusa norrbottningarnas planer.
– Vi flög upp till Luleå och skulle äta nyponsoppa och müsli på Scandic. Jag var som vanligt, jag ville bara gå in i mig själv och komma ner till hallen, gärna två och en halv timme innan matchen.
– Alla trodde genomgången skulle vara som vanligt med att Tommy skulle gå igenom kedjorna. När han började svamla om Samurajer och japanska krigare tänkte jag bara att nu får han fan ge sig. Lägg av nu så vi får gå ner till hallen. Ta mig här ifrån. Tommy pratade länge och jag märkte själv att ju längre han berättade desto mer fascinerad blev jag och alla andra.
– Aldrig tidigare och heller aldrig senare har jag känt mig så säker på att vi inte kunde förlora som när vi gick dom där femhundra meterna till hallen efter att Tommy pratat klart. Jag kan inte med ord beskriva eller återberätta det här på ett bra sätt, det var en helt otrolig upplevelse.

Var på väg mot ännu ett guld: “Närmast 1995”

Brynäs vinner finalen uppe i Delfinen med 6-2 efter att bland annat Tom Bissett gjort två mål. Den femte och avgörande finalen leder Luleå med 1-0 när tredje perioden går igång.
13.39 in i perioden kvitterar Andreas Dackell.
18.11 in i perioden, 2-1 Andreas Dackell.
19.54, Andreas Dackell spelar fram Anders Gozzi som gör 3-1 och hela Gavlerinken brister ut i ett förlösande jubel.

Andreas Dackell
Guldhjälten Dackell.

Var Andreas Dackell Sveriges bästa spelare den här säsongen?
– Nej, det tycker jag nog inte. Däremot säsongen 1994/95 tycker jag att han var det.
– Vid finalspelet 1993 spelade han tillsamman med Thomas Tallberg och Jonas Johnson. Deras kedja var otroligt bra och det man kan nästa säga att ”Dacke” gjorde alla tre målen i den sista perioden, även om det var Gozzi som var den som gjorde trean framspelad av just ”Dacke”.

Du spelade i Brynäs fram till och med säsongen 1997/98, när var ni närmast att vinna ytterligare ett guld?
– Jag var med som reserv en match 1999 då Johan Asplund var skadad, men det räknas inte.
– Helt klart var vi närmast 1995 då vi mötte HV71 i finalen. Vi kvitterade till 2-2 i matcher nere i Jönköping och jag minns hur skönt det var att få tyst på alla där nere i hallen. Det kändes som att nu hade vi övertaget.
– I den avgörande finalen hemma i Gavlerinken sliter jag av lårmuskeln och kan inte spela den sista perioden. Lasse Karlsson kom in. Fråga mig inte hur perioden såg ut eller varför det gick som det gick för jag såg inte mer av den matchen. Jag vet bara att HV71 vann till slut.

Sundlöv i landslaget.

Man talar ofta om practical jokes och andra upptåg som förekommer i omklädningsrummet. Under alla dina år i Brynäs, vem har varit jobbigast att dela omklädningsrum med av just den här anledningen?
– ”Masken”(Svaret kommer blixtsnabbt)!
– Det värsta var nog att han aldrig erkände att det var han som gjort något. Gav man dessutom igen på honom så blev det alltid ett jäkla liv. Jag kan med ganska stor säkerhet säga att ”Masken” var inblandad i 99 procent av alla practical jokes som förkom under dom säsongerna vi spelade tillsammans. Det var med största sannolikhet likadant när han var med i Tre Kronor.

Vann OS-guld – utan att få spela

Redan i juli 1990 registreras Michael Sundlöv för sin första landskamp. Det var i Kennewick, USA där Sundlöv satt reserv bakom Thomas Östlund då Tre Kronor körde över Schweiz med hela 8-0. Den matchen ser dock inte Sundlöv själ som sin riktiga debut.
– Nej, det gör jag inte eftersom jag inte spelade en minut under den turneringen.
– Sweden Hockey Games 1993 var min riktiga debut. Jag stod två matcher i den turneringen. Först mot Kanada som vi vann med 9-2 och sedan avslutningsmatchen mot Ryssland som vi förlorade med 4-2. Den turneringen var otroligt stor att fått vara med och spela eftersom det är som svensk spelare det största du kan spela efter OS, VM och World Cup. Nu fick jag dessutom pris som turneringens bästa målvakt. Ett pris som jag uppskattade mycket.

Foto: Stickan Kenne. Michael Sundlöv i Brynäs.

Vid Sweden hockey Games 1993 och även vid VM samma år kamperade du ihop med Peter Åslin som gick ur tiden i januari 2012, bara 49 år. Hur fungerade ert samarbete?
– Helt okej. Peter och jag var nog ganska lika som personer. Vi pratade inte speciellt mycket utan var i stället fokuserade på att tävla. Jag hade en väldig respekt för Peter som person och det tror jag att han även hade för mig.
– Peter var dessutom en av mina förebilder när jag växte upp och jag följde hans karriär sedan han var femton eller sexton år och spelade i Norrtälje. Det var nämligen som så att jag brukade tillbringa somrarna i Öregrund hos min Mormor. Eftersom Peter var från Norrtälje klippte hon ut allt som skrevs om Peter och det här läste jag självklart.
– Även om vi inte hade så mycket kontakt genom åren har jag alltid haft uppfattningen att Peter varit en väldigt juste och trevlig kille. Det är åt helvete, rent ut sagt, att det skulle gå så här för honom.

Vid VM 1993 tar sig Tre Kronor fram till final, där Ryssland vinner med 3-1, efter att German Titov och Andrei Nikolishin mer eller mindre avgjort matchen med varsitt mål i första perioden. Andrei Khomutov gör 3-0 i andra perioden innan Mikael Renberg gör 3-1 i tredje perioden, som blev slutresultatet.
– Är det något jag ångrat i mitt hockeyliv så är det att jag inte stått på mig mer och tagit större plats. Märkligt nog har jag inte stått någon match i varken VM 1993 eller OS 1994. Det var ju bara dom två stora turneringarna som jag var med i.
– Jag kan inte förstå idag varför jag inte chansade lite mer och levde efter devisen att då får väl bära eller brista, nu kör vi.

Guldlaget 1994.

Hur upplevde du alla turer kring målvaktsfrågan vid OS 1994 i Lillehammer där Tre Kronor vann guld efter stor straffdramatik mot Kanada i finalen?
– Från början var Håkan Algotsson och jag första och andramålvakt, Salo var faktiskt bara tredjemålvakt när turneringen började. När sedan Curre Lundmark skulle byta målvakt hoppade han över mig och tog in Salo i stället.
– Ganska nära efter finaldagen skulle elitserien dra igång och jag minns ganska väl hur Tommy Sandlin ringde till Curre Lundmark och sa att om inte Sundlöv ska spela skickar du hem honom så han får träna i stället. Vi vill ha en Sundlöv i form när serien börjar igen.
– Jag åkte hem, tränade ett pass, spelade en match mot TPS i Långshyttans kalla tält. Vi vann med 5-0. Jag hann knappt komma innanför dörren efter matchen så ringer Curre och säger att Algotsson åkte hem till Göteborg för att hans fru skulle föda barn, så det är nog bäst att jag masade mig dit igen.

Blev sportchef

Finalen tillbringar du som reservmålvakt till Tommy Salo. Var det rent av jobbigare att följa finalen från sidan i stället för att stått mellan stolparna?
– Helt säkert. Fast jag var inte så förvånad över att det var just ”Foppa” (Peter Forsberg) som kom att avgöra finalen på det sätt han gjorde. Jag var ju reservmålvakt och den som alltid fick vara kvar efter träningarna för att stå i mål om några utespelare vill träna extra. Sist av var alltid ”Foppa”. Han var kvar och sköt, slog straffar och så vidare. Han var en otrolig tränings- och tävlingsmänniska.

Foto: Bildbyrån. Idag känner vi Sundlöv mest som sportchef.

Var Peter Forsberg eller Tommy Salo den egentliga finalhjälten?
– Jag skulle nog säga att båda prestationerna var lika stora, men jag tycker att det fanns fler hjältar i laget. Utan deras prestationer hade vi heller aldrig vunnit guldet. Magnus Svenssons 2-2 mål är en av flera ytterligare prestationer jag tänker på.

Du klev in i kostymen som sportchef i Brynäs 2004, vad har varit tuffast på den resan?
– Det var väldigt tufft och framförallt råddigt när jag klev in i jobbet lockoutsäsongen 2004/05. Då var man visserligen fylld av energi och kunde sitta uppe halva nätterna och jobba med att få hit spelare från NHL. Jag har säkert tio, kanske rent av femton, färdigskrivna kontrakt där det bara fattades en signatur. Men in sista stund har spelaren i fråga hoppat av och helt enkelt inte velat åka till Europa för att spela.
– Sista året med Leffe Boork var också tufft. Det hade fungerat jättebra med Leffe under två år och trots att vi tappade Nicklas Bäckström till Washington tyckte vi alla att satsningen på en stor trupp kändes väldigt bra.
– Vi gjorde en bra försäsong och inledde elitserien bra. Bland annat slog vi Linköping med 9-1. I tredje omgången åkte vi ner till Södertälje och förlorade med 2-1. Det var väl ingen stor förlust i våra ögon, men när vi kom ut i korridoren insåg vi att det här kunde få oanade konsekvenser. Journalisterna var på Leffe och ifrågasatte varför han lämnade flera bra spelare hemma och så vidare. Efter den matchen var snöbollen i rullning.

Bild: Fredrik Jax.

Ni ersatte Leif Boork med Thomas Thelin och Olov Öström.
– Det stämmer och ska man se krasst statistiskt på det bytet så var vi faktiskt elitseriens bästa lag under seriens sista tjugo matcher.
– Vi kom trots det aldrig i kapp och då försvann även energin ur gruppen. Jag minns väldigt väl när vi skulle spela mot Djurgården borta en lördag. På vägen ner fick vi besked att dom hade borrat hål i något rör på Globen så vi fick återvända hem för att i stället åka ner och spela på söndagen.
– Vi förlorade med 3-1 och känslan var att det var stunden då allt kraschade. Jag själv sprang in i en glasdörr och mitt i allt kaos var jag helt enkelt tvungen att hoppa av.
– Det drev som var mot Brynäs var hemskt. Okej, ville man jaga mig och framförallt hänga ut mig kunde jag ta det. Men det fanns vissa journalister, som jag inte ens vill namnge, som gick långt över gränsen och gav sig på rena personangrepp på vissa personer. Det var riktigt hemska veckor, avslutar Michael Sundlöv som nu alltså är sportchef i Karlskrona.


TV: Linus Ullmark på All-Star-helgen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 mars
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
18:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche NHL
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:30 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:30 Brynäs - Malmö SHL
19:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
19:00 Minnesota Wild - Boston Bruins NHL
21:00 Seattle Kraken - Edmonton Oilers NHL
22:00 Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Florida Panthers - New Jersey Devils NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 19 mars
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
03:00 Los Angeles Kings - Vancouver Canucks NHL
03:30 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks NHL
03:30 San Jose Sharks - New York Islanders NHL
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten