Foto: Bildbyrån
Nyhet

Klart: Västerås sparkar Thomas Paananen

ANNONS

Två förluster i dubbelmötet mot AIK blev droppen. Thomas Paananen, Patrik Fagerlund och Robert Nordmark får sparken av klubben. In kommer istället Tero Lehterä och Sami Hirvonen.
– Vi känner att vi behöver nya röster och få in ny energi i laget för att vända på skutan, säger sportchefen Niklas Johansson.

Thomas Paananen var huvudtränaren som tog tillbaka Västerås till Hockeyallsvenskan efter degraderingen till division 1. Men efter en misslyckad satsning mot SHL får 42-åringen nu sparken av klubben.

Västerås ligger elva i tabellen med bara två poäng ner till kvalstrecket. Sportchefen Patrik Zetterberg har sedan tidigare fått sparken och nu följer alltså hela ledarstaben med Thomas Paananen, Robert Nordmark och Patrik Fagerlund efter.  

De ersätter

Klubben väljer istället att plocka in två finländare i Tero Lehterä och Sami Hirvonen. Där den förstnämnde blir huvudtränare och den sistnämnde assisterande.

– Tero och Sami startar om på ruta ett och får bilda sin egen uppfattning och jobba med killarna i lugn och ro. Vi vill få in nytt hopp och en struktur i laget som spelarna känner sig trygga i, säger Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Den finländska duon har sedan tidigare varit aktiva i olika ledarroller hemma i Finland under många år.


TV: Experten hyllar Bo Horvat-trejden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL