Video: Hockeysverige.se. Bild: Bildbyrån.
SHL

Brynäs närmar sig nytt SHL-kontrakt: "Tittar bara uppåt"

ANNONS

Brynäs straffvann med 3-2  mot Skellefteå - samtidigt som HV71 kammade noll mot Timrå. Nu har Gävlelaget tio poäng ned till HV under strecket.
– Vi tittar inte på de lagen som är under oss, säger tränaren Mikko Manner.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs tog ett stort kliv mot nytt SHL-kontrakt redan i lördags, då laget besegrade jumbon Malmö samtidigt som Luleå tog tre poäng mot HV71. Idag blev gapet ned till lagen under kvalstrecket ännu längre.

Efter att Hannes Björninen avgjort matchen mot Skellefteå i straffläggningen skiljer det nu tio poäng mellan Brynäs och HV71, med 13 matcher kvar att spela av SHL-säsongen.

Men vad HV71 gör, det är inget som Brynäs lägger någon större vikt vid.

– Vi tittar bara uppåt, vilka som har ryggarna mot oss, inte på de som är under oss. Vi är i nuet. Och imorgon ska vi komma hit och vara glada för att vi hittade en väg att vinna, sade Mikko Manner på presskonferensen.
– Det var jätteviktigt att ta två poäng idag.

“Har en jättebra möjlighet”

Brynäs har fem poäng upp till Luleå, som innehar den sista slutspelsplatsen efter att ha besegrat Malmö idag.

– Vi vill spela i slutspelet, det är vårt mål. Vi måste bara ta det byte för byte och match för match, och fortsätta jobba hårt. Vi ska gå för att vinna varje match, sade matchvinnaren Hannes Björninen.

Tycker du ni har chansen att gå till slutspel?

– Jag tycker vi har en jättebra möjlighet. Vi har spelat ganska bra i vissa matcher, men inte alltid fått med oss poängen. Vi ska fortsätta jobba varje dag.
– Det här är en tajt liga. Det är ganska normalt att alla slår alla lag. Vi förtjänade att vinna idag, men vi har två matcher kvar den här veckan. Det är sex poäng kvar att spela om.

Tappade serieledningen

Skellefteå tappade i och med dagens förlust serieledningen, men de har spelat en match mindre än serieledande Växjö och är alltjämt i ett bra läge att plocka hem SHL.

Något som Robert Ohlsson ser som betydelsefullt.

– Det är det vi siktar på där vi är. Vi är i ett bra läge där vi kan gå för seriesegern. Vi tittar efter vad vi behöver göra. Nu har vi Oskarshamn hemma på torsdag, och då måste vi vinna om vi ska vara med Växjötåget, konstaterar han.

För Brynäs väntar en bortamatch mot Färjestad. Även den på torsdag.
 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL