Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Teemu Selänne rasar mot Jokerit efter nya vändningen

ANNONS

Jokeritsagan har tagit en ny vändning. Efter att klubben önskat att deras ansökan om en ligaplats i andradivisionen inte skulle behandlas rasade legendaren Teemu Selänne på twitter. 
“'Förvirring' är helt rätt ord”, skriver profilen. 

I förra veckan stod det klart att Jokerit skickat in sin ansökan om spel i den finska andradivisionen Mestis nästa säsong. Detta trots att man fram till sista december inte ens inlett processen. Något som då kritiserades.

Nu kommer en ny vändning i sagan. 

Ansökan var tänkt att finnas på förbundets dagordningen inför ett möte på tisdagen, men så blev inte fallet. Klubben meddelade plötsligt att man inte ville att den skulle behandlas då de själva ansåg att den var ofullständig. Detta rapporterade finska Ilta-Sanomat under tisdagskvällen. 

Strax efter detta valde den finska legendaren och tidigare intressenten till ett uppköp av klubben, Teemu Selänne att kritisera klubben hårt.

"En nationell idrottsskam"

På twitter skrev den 52-årige profilen följande: 
“'Förvirring' är helt rätt ord. Värdefullt, ett av Finlands finaste sportmärken är just nu en nationell idrottsskam"

För Ilta-Sanomat berättar en av Jokerits frontfigurer, Jarmo Koskinen att de trots detta anser att de fortfarande har tid att få in ansökan innan sista datumet, 31 januari. 
– Jag är av uppfattningen att vi kommer att klara det. Licensförfarandet är ju i mars och det blir den slutgiltiga domen, säger Koskinen till tidningen.


TV: Återblick: De fem bästa ögonblicken i Selännes NHL-karriär

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL