Foton: Martin Jansson och Ronnie Rönnkvist
Maja Helge och Stella Sjöberg
Landslag

Sverige förlorade premiären i EYOF

ANNONS

Sverige förlorade premiären av europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen. Tjeckien vann på straffar.

Under söndagen inleddes europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) i Spittal, Österrike med för svensk del match mot Tjeckien. Turneringen gäller U16-landslaget, ett landslag som nu funnits under två säsonger förutom vart fjärde år då Ungdoms-OS har spelats. Förbundskapten för laget är Ulf Hall

Det blev dessvärre förlust för Sverige i premiären. Matchen stod 2-2 efter ordinarie tid, men i straffläggningen var tjeckiskorna kyligare och lyckades överlista den svenska målvaktstalangen Maja Helge (Växjö).

Evelina Arvidsson, Skellefteå och Stella Sjöberg, SDE, gjorde de två svenska målen.

Läs mer om det svenska laget här.


TV: Målen från nattens NHL

Den här artikeln handlar om: