Vladislav Gavrikov.
Foto: Gaelen Morse-USA TODAY Sports
NHL

Stort intresse för Vladislav Gavrikov: “Tio klubbar har frågat om honom”

ANNONS

Vladislav Gavrikov är en toppback för Columbus Blue Jackets men har utgående kontrakt. 
Då uppger TSN:s insider Pierre LeBrun att åtminstone tio andra NHL-lag är intresserade av att trejda till sig backen.
– Priset kommer att bli minst ett förstarundeval plus något mer för att Columbus ska släppa Gavrikov, säger LeBrun. 

Columbus Blue Jackets är ett av NHL:s sämsta lag den här säsongen och kan bli säljare inför Trade Deadline i början av mars. 

En av spelarna som då drar till sig stort intresse från konkurrenterna är ryske backen Vladislav Gavrikov som har utgående kontrakt med Columbus. 

27-åringen är en toppback för Blue Jackets då han snittar över 22 minuters istid per match, vilket är mest i laget förutom Zach Werenski som är skadad och inte kommer spela mer den här säsongen. 

Trots att han är en väldigt viktig del av laget kan Columbus kunna skicka iväg Gavrikov i en trejd. 

– Columbus vill sajna Gavrikov till ett nytt kontrakt men om de inte kan göra det så kan de trejda honom och begära ett högt pris i utbyte för att släppa honom, säger TSN:s Pierre LeBrun.  

“Det kommer priset bli”

LeBrun jämför Vladislav Gavrikovs situation i Columbus med David Savard för ett par år sedan. Savard trejdades från Columbus till Tampa Bay Lightning 2021 och spelade sedan en viktig roll i att Tampa Bay vann Stanley Cup. 

– De fick ett förstarundeval och ett tredjerundeval i Savard-trejden med Tampa. Columbus tycker också att Gavrikov spelar på en högre nivå än vad Savard gjorde och Gavrikov är en viktigare back för Columbus. Det är dock minst tio klubbar som har frågat om hans situation. Priset kommer att bli minst ett förstarundeval plus något mer för att Columbus ska släppa Gavrikov, säger insidern.

Vladislav Gavrikov har gjort tio poäng på 43 matcher i Columbus den här säsongen. Totalt har han spelat 247 NHL-matcher, alla i Blue Jackets, under sin karriär.


TV: Experternas halvtidsanalys i NHL

Den här artikeln handlar om: