NHL

Josh Norris tillbaka – efter tre månader: "Såg overklig ut"

ANNONS

Ottawa har fått vara utan sitt unga stjärnskott Josh Norris i tre månader. I natt var han tillbaka – och då vann Senators direkt med 5-4 över Pittsburgh.
– Vårt lag blir så mycket bättre med honom i uppställningen, säger Brady Tkachuk till NHL.com.

Josh Norris skrev inför säsongen på ett kontrakt som sträcker sig till 2030, värt närmare åtta miljoner dollar per säsong.

Den första säsongen med det nya kontraktet blev dock tyvärr nästan förstört av en axelskada. Den senaste matchen han spelade var den 22 oktober – sedan dess har han missat 38 matcher.

Men i natt var han tillbaka – och då vann Senators direkt.

– Vi har saknat honom. Han såg inte ut att vara ur form eller som att han har missat tre månader. Han såg overklig ut. Hans fart, skridskoåkning och skott… personligen den kemin vi har, jag var taggad i kväll, säger Brady Tkachuk till NHL:s hemsida.

Mål av Rakell

Matchen slutade 5-4 till Ottawa, efter att Rickard Rakell kvitterat till 4-4 i den tredje perioden. Det hjälpte dock inte Pittsburgh som föll i övertiden när Brady Tkachuk avgjorde.

Förlusten gör att Penguins nu halkar ner till en femteplats och håller fast i den sista wild card-platsen med nöd och näppe. En poäng bakom jagar nämligen New York Islanders.

– Vi släppte in fyra mål. Det är inte tillräckligt bra. Vi krigade bra, men när du spenderar en tredje del av matchen med att försöka döda utvisningar, det sätter en enorm belastning på dem killarna, säger Penguins tränare Mike Sullivan.

Målskyttar: 
Ottawa: Alex Debrincat, Tim Stützle, Drake Batherson, Shane Pinto, Brady Tkachuk.
Pittsburgh: Jason Zucker, Jevgenij Malkin, Mark Friedman, Rickard Rakell.

Den här artikeln handlar om: