Andreas Thuresson.
Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån
Tyska ligan

Andreas Thuresson gör succé i Tyskland – leder poängligan

ANNONS

I gårdagens match gjorde Andreas Thuresson 1+2 för sitt Kölner Haie. 
Därmed kliver han upp som ny poängligaledare i Tyskland med hela 46 poäng på 36 matcher.

Andreas Thuresson gör sin fjärde raka säsong i tyska DEL och har hunnit bli 35 år gammal – men då producerar han bättre än någonsin tidigare.

Svenske forwarden går mot sin bästa säsong i karriär och fyllde på poängskörden under gårdagens match. Han stod då för tre poäng för sitt Kölner Haie men det var inte tillräckligt till segern då Köln-laget förlorade med 3-4 mot Thuressons tidigare klubb, Schwenninger Wild Wings.

Thuresson är just nu inne i en riktigt fin form då han har gjort sex poäng på sina två senaste matcher. De poängen har nu också gjort att han klättrat uppåt i poängligan och nu är bäst av alla spelare i DEL.

Leder poängligan

På 36 matcher i Kölner Haie den här säsongen har Andreas Thuresson gjort hela 46 poäng och är därmed poängkung i skrivande stund. Hans 18 mål gör också att han ligger sexa i skytteligan, fyra mål bakom SHL-bekantingen Dominik Bokk som leder skytteligan och ligger tvåa i poängligan med 22 mål och 45 poäng på 39 matcher.

Om Thuresson håller uppe samma mål och poängsnitt över resten av säsongen kommer han att landa på 26 mål och 66 poäng på 51 matcher. 

Den Tyringefostrade forwarden har tidigare i karriären spelat 284 SHL-matcher för Malmö, Brynäs och HV71. Hans bästa säsong var i Brynäs 2013/14 då han sköt 17 mål och 37 poäng på 52 matcher


TV: SHL:s hetaste spelare – en prestigelös tysk

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL