Emil Djuse.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Schweiziska ligan

Emil Djuse förlänger med Rapperswil: “Trivs väldigt bra”

ANNONS

Det har snart gått fyra år sedan Emil Djuse lämnade Sverige och Skellefteå. 
Svensken är inne på sina andra säsong i Schweiz - och fler ska det bli. 
–  En av de bästa försvararna i ligan, säger Rapperswil-Jona Lakers sportchef Janick Steinmann på klubbens hemsida.

Efter över 250 matcher i SHL med Frölunda, MoDo och Skellefteå lämnade Emil Djuse våren 2019. Äventyret i Nordamerika slutade endast med spel i AHL och efter det har han hamnat i schweiziska SC Rapperswil-Jona Lakers. 

Där imponerade han under fjolårssäsongen och fick till slut speltid i Tre Kronor. Denna säsong har poängen inte riktigt trillat in i samma takt och skador har ställt till det lite. 

Trots detta meddelar klubben att man förlänger med den 29-årige svensken. 
– Vi är väldigt glada att Emil Djuse stannar hos oss. För mig är han en av de bästa försvararna i ligan. Att han nu har förlängts är ytterligare ett starkt tecken på att vi är på rätt väg med Lakers, säger sportchefen Janick Steinmann på klubbens hemsida.

“Trivs väldigt bra här”

Så sent som i april 2022 skrev Djuse på en förlängning som sträckte sig över 2023/24. Backen från Östersund verkar trivas så bra att han redan nu förlänger detta med ytterligare ett år, över säsongen 2024/25. 
– Jag trivs väldigt bra här med min familj. Vårt lag har en extraordinär sammanhållning och det är häftigt att ha en nyckelroll i ett sådant team. Jag älskar också att spela inför våra fantastiska fans, säger han. 

Trots att Sam Hallams Tre Kronor-trupp i december innehöll en hel del spelare från just den schweiziska toppligan, räckte inte Djuses elva poäng på 23 matcher för en tröja.


TV: "De behöver Mario Kempe nu"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM