Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

William Nylander bakom Leafs seger: "En grym passning"

ANNONS

William Nylander fortsätter att spela en av huvudrollerna i Toronto Maple Leafs den här säsongen. I natt spelade han fram till bägge lagens mål i 2–1-segern mot Nashville Predators.
– “Willy” lägger en grym passning till mig, säger matchvinnaren Mitch Marner till NHL.com.

Med sina 47 poäng på 42 matcher ligger William Nylander tvåa i Toronto Maple Leafs interna poängliga, bara slagen av Mitch Marner (50 poäng). I natt spelade den svenske storstjärnan återigen en av huvudrollerna för Leafs, då Nylander fanns med i förarbetet till både John Tavares 1–0-mål i den första perioden och Marners matchavgörande 2–1-mål.

Marners mål kom i numerärt överläge med bara en minut och 15 sekunder kvar att spela av den tredje perioden.

– “Willy" lägger en grym passning till mig. I det ögonblicket hoppas jag bara att skottet inte ska bli blockerad eller att målvakten ska göra en tv-räddning. Jag försökte bara få den på mål och turligt nog lyckades jag, säger Marner till NHL.com.

Forsberg målskytt för Nashville

För Marner innebar målet att han tangerade Darryl Sittlers rekord för längsta poängsvit på hemmaplan, då superstjärnan nu har en poängsvit på 18 raka matcher hemma i Toronto. På dessa matcher har Marner producerat totalt 26 poäng (7+19).

Filip Forsberg gjorde Nashvilles enda mål i matchen, då han såg till att kvittera tillställningen tidigt i den andra perioden.

– Jag tycker att vi försvarade oss bra, men kanske inte i första perioden där vi ger dem för många chanser. I den andra och tredje perioden tycker jag dock att vi gör det väldigt bra. Juuse (Saros) var där när vi behövde honom. Överlag var det en hygglig match, men det suger att släppa in det där sena målet, säger Forsberg.

Forsberg har nu producerat 37 poäng (17+20) på 40 matcher den här säsongen.

Toronto Maple Leafs – Nashville Predators 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)
Toronto: John Tavares (20), Mitch Marner (16).
Nashville: Filip Forsberg (17).

***

Connor McDavid stod för två nya poäng (1+1) i Edmontons komfortabla 6–2-seger borta mot Anaheim Ducks. Superstjärnan har nu producerat totalt 79 poäng (35+44) på 43 matcher och leder alltjämt poängligan i överlägsen stil före tvåan, tillika lagkamraten, Leon Draisaitl på 63 poäng.

Mattias Janmark och Philip Broberg stod för varsin assistpoäng för Oilers, medan Jakob Silfverberg och John Klingberg lämnade matchen poänglösa för Ducks.

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 2–6 (1–4, 0–2, 1–0)
Anaheim: Sam Carrick (3), Simon Benoit (1).
Edmonton: Klim Kostin 2 (7), Dylan Holloway (3), Ryan Nugent-Hopkins (20), Connor McDavid (35), Leon Draisaitl (23).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: