Sofia Reideborn.
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån
NDHL

Sofia Reideborn klar för ny klubb

ANNONS

Sofia Reideborn har gått klubblös sedan hon lämnade Göteborg i våras.
Nu har målvakten hittat sin nya klubbadress då hon är klar för Haninge Anchors i NDHL. 
– Sofia kommer att vara en mycket viktig del i vår jakt på SDHL-kval, säger tränaren Magnus Berg. 

Efter att ha lämnat Göteborgs HC i våras har Sofia Reideborn gått klubblös. Men nu har den 23-åriga målvakten gjort klart med en ny klubb. 

Reideborn skriver nämligen på för Hainge Anchors i NDHL (DamEttan). 

– Det känns otroligt roligt att ansluta till Haninge och att få spela hockey igen. Jag har ju alltid velat spela hockey men av förklarliga skäl så har den möjligheten inte getts och när det här då kom upp så kändes det som rätt beslut i och med att jag vill fortsätta satsa på hockeyn, säger Reideborn till klubbens hemsida.

“Kommer bli en extremt viktig pusselbit för oss”

Det är ett rutinerat nyförvärv för Haninge som kämpar för att få kvala upp mot SDHL då målvakten tidigare har spelat 121 matcher i högstaligan. 

– Vi är mycket glada att kunna presentera att Sofia Reideborn har skrivit på för oss i Haninge Anchors A-lag Dam. Avtalet är skrivet säsongen ut och Sofia kommer att vara en mycket viktig del i vår jakt på SDHL kval framöver. Sofia är en mycket rutinerad, lugn och stabil målvakt som alltid jobbar hårt för att förbättra sitt spel samt hjälpa laget att vinna matcher. Sofia utstrålar alltid ett lugn i målet oavsett motstånd och med hennes stora rutin från spel i SDHL under flera säsonger så kommer hon bli en extremt viktig pusselbit för oss under avslutningen av denna säsongen, säger huvudtränaren Magnus Berg.

Förra säsongen spelade Sofia Reideborn i Göteborg där hon hade 88,6 i räddningsprocent samt 4,91 insläppta mål per match på 24 framträdanden. I kvalspelet hade hon dock en räddningsprocent på 97,3 och 0,67 insläppta mål per match när Göteborg vann mot Skellefteå med 2-1 i matcher för att hålla sig kvar i SDHL. I början av säsongen 2022/23 lade dock Göteborg ner sitt lag och drog sig ut ur ligan. 

Tidigare har 23-åringen även spelat för AIK och SDE i SDHL där hon hade över 92 i räddningsprocent under två säsonger i SDE.


TV: Studio Oddset Hockey med fokus på Luleås kris

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL