Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Kevin Fialas succé: Fyra powerplay-poäng – i samma match

ANNONS

Adrian Kempe och Viktor Arvidsson var återigen framträdande för Los Angeles Kings när laget inkasserade ytterligare en seger. Matchens förgrundsfigur var emellertid SHL-bekantingen Kevin Fiala. Schweizaren stod för fyra powerplay-poäng i matchen – och blev därmed den första Kings-spelaren att lyckas med det sedan 2002.

Det blev en lyckad kväll för Adrian Kempe och Viktor Arvidsson i hemmamatchen mot Edmonton Oilers. Först fanns Kempe med i förarbetet till Kings 1–0-mål halvvägs genom den första perioden innan han själv blev tvåmålsskytt i mittperioden genom två mål i numerärt överläge.

Viktor Arvidsson slog i sin tur spiken i Oilers-kistan med drygt två minuter kvar att spela av matchen, då han prickade in 6–3-målet i tom Edmonton-kasse. Dessförinnan hade västerbottningen noterats för en assist på Kings 5–2-mål

Kempe har nu noterats för 28 poäng (17+11) på 44 matcher, medan Arvidsson producerat 33 poäng (12+21) på 40 matcher för Kings denna säsong.

Fialas succé: Först sedan 2002

Matchens stora förgrundsfigur var emellertid en annan SHL-bekanting. Den tidigare HV71-forwarden Kevin Fiala noterades nämligen för två mål och två assist i segermatchen, vilket innebar att han nu gjort sju poäng (5+2) på sina två senaste matcher och totalt nio poäng (5+4) på fyra matcher sedan årsskiftet.

Tillsammans med Seattle-backen Vince Dunn är Fiala ligans poängbästa spelare hittills under 2023 med sina nio poäng. Dunn har dock spelat en match mer än SHL-bekantingen.

Noterbart är att samtliga poäng som Fiala gjorde i matchen kom i numerärt överläge, vilket innebär att han är den första Kingsspelaren sedan Adam Deadmarsh (8 februari 2002) att göra fyra powerplay-poäng i en och samma match.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 6–3 (2–1, 2–1, 2–1)
Los Angeles: Kevin Fiala 2 (15), Adrian Kempe 2 (17), Alex Iafallo (7), Viktor Arvidsson (12).
Edmonton: Kailer Yamamoto (4), Ryan McLeod (4), Connor McDavid (34).

***

Seattle Krakens andra säsong i NHL har varit betydligt mer lyckosam än den första. I natt inkasserade Kraken femte raka seger när laget mer eller mindre körde över Montréal Canadiens på bortais. Kraken vann nattens möte i Bell Centre med 4–0 efter att ha vunnit skottstatistiken med hela 41–21.

André Burakovsky noterades för en assist i matchen, medan Adam Larsson loggade över 20 minuters istid för Kraken och noterades för ett skott på mål och två tacklingar.

Kraken har nu samlat på sig 50 poäng efter 39 spelade matcher och ligger på en tredjeplats i Pacific Division, fyra poäng efter Los Angeles på andraplatsen och fyra poäng före Calgary på fjärdeplatsen.

Montréal Canadiens – Seattle Kraken 0–4 (0–3, 0–0, 0–1)
Montréal: -
Seattle: Eeli Tolvanen (5), Daniel Sprong (13), Vince Dunn (7), Matty Beniers (15).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL