Spengler Cup

Filip Berglund uttagen i Spengler Cups All Star-lag

Örebro blev utslaget i semifinalen av Spengler Cup.
Då tog backen Filip Berglund plats i turneringens All Star-lag.

Under mellandagarna spelades den 94:e upplaga av Spengler Cup och Örebro var då med som ensamt svenskt lag. Örebro lyckades ta sig till semifinal efter att ha slagit ut Kanada i kvartsfinalen. Men i semin tog det stopp för Örebro som tappade en 3-0-ledning till förlust 3-4 mot Sparta Prag.

Sparta Prag förlorade sedan finalen mot schweiziska Ambri-Piotta efter straffläggning. Ambri-Piotta blir därmed mästare för första gången i klubbens historia.

Efter turneringens slut har nu All Star-laget tagits ut – och Örebro har då en spelare med bland de bästa spelarna.

Flera Sverigebekantingar i All Star-laget

Filip Berglund tar nämligen plats som en av två backar i All Star-laget efter att ha gjort 2+1 på fyra matcher. Den andra backplatsen tog förre Stanley Cup-mästaren Michal Kempný som nu spelar för Sparta Prag.

Flera tidigare SHL-stjärnor tog plats i All Star-laget. Janne Juvonen, tidigare i Mora och Leksand, var en stor hjälte för Ambri-Piotta och tog plats som bästa målvakt. De båda Sparta Prag-spelarna Michael Spacek (förra säsongen i Frölunda) och Roman Horák (tidigare spelat i Växjö) tog plats som två av turneringens bästa forwards. Den tredje forwardsplatsen tog Kanadas Brett Connolly

TV: "Skulle kunnat bli en Rönnberg för Örebro"