Foto: Bildbyrån/C More
SHL

Malmö avslutade mardrömssviten – efter bråket i båset

ANNONS

Tolv raka hemmamatcher utan vinst. Ikväll bröt Malmö trenden med en 2–1-vinst i ångestmötet mot HV71. Detta efter de ledande spelarnas bråk i båset. 
–  I dag är det vi som kommer tillbaka starkt och får två poäng med oss, säger Carl Söderberg. 

Onsdagens SHL-matcher bjöd på ett riktigt ångestmöte mellan tabellens två bottengäng.

Malmö och HV71 var inför matchen de två lag som hade sämst form i hela ligan. HV kom från fyra raka förluster, medan Malmö hade hela sju totalt och tolv raka just på hemmaplan. 

Fyra poäng stod mellan lagen i botten av tabellen och det såg ut att bli minst sagt en sexpoängsmatch. Till slut bröt Malmö sin mardrömssvit med en 2–1-vinst på övertiden efter att två ledande spelare rykt ihop i båset. 

“Vi som ger dem lägena”

Första perioden slutade utan mål och 13–8 i skott till HV71. Misstagen var många från båda sidor och spelare utryckte sitt missnöje med spelet. Inte bara framför C Mores mikrofon, utan även mot varandra. 

– Det kastas puckar lite över hela banan från båda lagen. Det var hackigt. Vi har haft problem med det hela säsongen. Det handlar väl lite om självförtroende. Ibland vill vi spela den absolut enklaste passningen, som nästan är för enkel och ibland vill vi hitta frilägespassningnen på 40 meter. Vi måste hitta mer stabilitet i passningsspelet, säger HV:s Fredrik Forsberg till C More.

– Ganska bra period ändå. Bra rörelse, men det är fortfarande slarvigt. Vi ger dem för många bra lägen. De skapar inget själva, utan det är vi som ger dem lägena, säger Malmös Fredrik Händemark i sändningen. 

Ilskan mot tidigare kaptenen: “Oense”

Andra perioden innehöll sedan både positiva och negativa delar för HV71. Tidigt i perioden smög Mikkel Bødker sig fram till ett skottläge och dundrade in det viktiga öppningsmålet. Men om perioden inleddes i dur slutade den moll. 

Niklas Hjalmarsson täckte ett skott med insidan av knät och fick med mindre än minuten kvar att spela av perioden, halta ut i omklädningsrummet med hjälp av lagläkare. 

– Det är säkert irriterat. På något sätt behöver man kontrollera känslorna. Man är oense om vad som händer ute på isen. säger experten Johan Tornberg, samtidigt som man i C Mores sändning sedan kunde se hur Emil Sylvegård knuffar och skrek ordentligt på Carl Söderberg, som nyligen blev av med sin roll som kapten.
– Diskussioner om vad som är rätt, vad som är fel. I det här läget som Malmö är i kan man hamna i olika dispyter mellan spelare och även med coacher. Mycket kommer på det mentala planet, fortsatte Tornberg. 

Bjöds in och avgjorde på övertid

Även om den tredje perioden även inleddes med misstag av Malmö och ett friläge för Radan Lenc, så var det ett Malmö som tog sig tillbaka in i matchen genom ett annat misstag. 

HV71:s backar kunde inte få ordning på pucken vid blålinjen i slutet av sitt powerplay och Johan Olofsson kunde skrinna sig till ett friläge och en kvittering. 

HV71 tog sig återigen in i förarsätet av matchen i avslutningen, men det skulle krävas övertid för att skilja lagen åt. 

Väl där var det just Carl Söderberg som fått Emil Sylvegårds ilska riktad mot sig, som klev fram med en styrning i powerplay. 

Malmö vinner därmed för första gången på sin hemmaplan sedan den 2 oktober och klättrar upp till 29 poäng, tre bakom HV71. 

– Det är klart att det betyder något, man blev väldigt besviken, men det är bara att bita i och köra, säger Carl Söderberg om att förlora kaptensrollen och fortsatte sedan i C More: 
– Vi har spelat rätt många bra matcher och fallit på målsnöret. I dag är det vi som kommer tillbaka starkt och får två poäng med oss. Självklart är det något vi kan bygga på.


TV: SHL:s tre hetaste MVP-kandidater

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
onsdag 08 maj
01:30 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
torsdag 09 maj
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 10 maj
03:30 Dallas Stars - Colorado Avalanche NHL
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
01:00 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
lördag 11 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
söndag 12 maj
04:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
12:20 Slovakien - Kazakstan VM
12:20 Finland - Storbritannien VM
16:20 Danmark - Kanada VM
16:20 Lettland - Frankrike VM
20:20 Sverige - Polen VM
20:20 Österrike - Schweiz VM
00:30 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
måndag 13 maj
03:30 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 Norge - Finland VM
16:20 USA - Slovakien VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
20:20 Tyskland - Sverige VM
tisdag 14 maj
16:20 Danmark - Norge VM
16:20 Kazakstan - Lettland VM
20:20 Polen - Frankrike VM
20:20 Kanada - Österrike VM
onsdag 15 maj
16:20 Tyskland - Lettland VM
16:20 Tjeckien - Danmark VM
20:20 Schweiz - Storbritannien VM
20:20 Slovakien - Polen VM