Robin Rahm i Leksandströjan 2018.
Foto: Bildbyrån
Europa

Robin Rahm släpps av Banska Bystrica

ANNONS

Robin Rahm anslöt till Banska Bystrica inför säsongen. Efter 20 matcher i den slovakiska klubben står det nu klart att den förre SHL-målvakten lämnar klubben.

Via sin hemsida meddelar Banska Bystrica att man valt att gå skilda vägar med den svenske målvakten Robin Rahm

“Vi tackar Robin för hans proffsighet och hans insatser samtidigt som vi önskar honom all lycka i hans karriär och i hans privatliv”, skriver klubben på sin hemsida.

Den tidigare SHL-målvakten anslöt till Banska Bystrica inför den här säsongen efter att ha skördat framgångar hos ligakonkurrenten Zvolen mellan 2020 och 2022. Den här säsongen vaktade Rahm kassen för Banska Bystrica i 20 matcher och noterades för en räddningsprocent på 89,3 procent.

Har varit en av ligans främsta målvakter

Under sin tid i Zvolen var Rahm en av ligans främsta målvakter, då han säsongen 2020/21 tog plats i ligans All-Star Team samtidigt som han hjälpte Zvolen till att bli slovakiska mästare, medan han förra säsongen höll flest nollor i ligan (fyra) och tog flest segrar (26) bland ligans målvakter.

I SHL har Robin Rahm spelat i Brynäs och Färjestad. Han har även spelat allsvensk hockey med Leksand, AIK, Malmö och Borås. Senast han spelade i Sverige var under säsongen 2017/18, då han spelade med Leksand i Hockeyallsvenskan.


Hävelid om JVM-truppen: "En naturlig kaxighet"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games