Magnus Nygren sist det begav sig i Färjestad 2017.
Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson
SHL

KLART: Magnus Nygren återvänder till Färjestad

ANNONS

Färjestad BK får hem en tidigare kapten nästa säsong. På fredagen fick fansen en tidig julklapp då klubben offentliggjorde att backen Magnus Nygren återvänder till Karlstad nästa säsong.
– Att få möjligheten att komma tillbaka till min hemstad och min moderklubb har ju alltid legat där bak i skallen, säger Nygren.

Det är några veckor sedan som schweiziska HC Davos gick ut och meddelade att Magnus Nygren inte skulle bli kvar i klubben över säsongen 2023/24. I stället skulle han vara på väg "hem".

Hem är naturligtvis moderklubben Färjestad BK som han spelat över 250 matcher för tidigare i karriären. Och dan före dan kom också beskedet att 32-åringen kritat på för FBK från och med nästa säsong.

– Det är högst ovanligt för oss att presentera ett nyförvärv inför nästa säsong dagen innan julafton. Men med tanke på att Davos gått ut med att han sagt upp sitt optionsår, och att vi varit öppna med att vi haft en dialog så kände vi att det var lika bra att göra det nu, säger sportdirektören Rickard Wallin om värvningen på FBK:s webbsida.

Sex säsonger i Schweiz

Magnus Nygren lämnade Färjestad 2017 efter att ha varit lagkapten för klubben sina två sista säsonger i Karlstad. Sedan dess har han spelat 235 matcher för HC Davos i NL under sex säsonger i Schweiz.

– Vi har trivts här nere från dag ett, och det gör vi fortfarande. Davos kommer ju alltid att ha en stor plats i mitt och familjens hjärta efter alla år här nere. När jag berättade för laget att jag kommer att lämna…ja, det var tufft. Jag är ju en känslomänniska och det blev en del tårar. Men det är egentligen bara skönt, för blir det tårar så är det äkta känslor, säger Nygren som ändå ser fram emot att komma hem.
– Att få möjligheten att komma tillbaka till min hemstad och min moderklubb har ju alltid legat där bak i skallen. Jag är tacksam mot Rickard och övriga i gänget som visat intresse för mig på riktigt och intresset är som sagt ömsesidigt. Jag känner att jag har mer mycket mer att ge, och jag vill också stå på det där torget igen.

Den hårdskjutande backen vann SM-guld med Färjestad 2011. På meritlistan finns också tre VM-turneringar med Tre Kronor och ett brons från turneringen i Belarus 2014.


TV: Uppmärksammade scener – domaren knuffar spelaren av isen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL