NHL

William Nylander bakom ALLT – när Toronto vann mot Calgary

ANNONS

Toronto Maple Leafs vann nattens möte mot Calgary Flames med 5-4 efter övertid. Mycket tack vare sin svenska stjärna William Nylander, som stod för fem poäng.
– Jag tror att “Willy” kan och borde vara med i toppskiktet av ligan, säger lagets huvudtränare Sheldon Keefe.

William Nylander är på väg mot karriärens bästa säsong. I natt slog han sitt personbästa och gjorde för första gången i karriären fem poäng på en match.

Det var mot Calgary Flames som svensken klev fram och låg bakom samtliga mål av Toronto i lagets 5-4-seger efter övertid.

Forwarden började med att spela fram Auston Matthews till 1-0 redan efter fem minutter. Efter två raka mål av Flames, genom Noah Hanifin och Nazem Kadri, gjorde han själv 2-2 i slutet av den första perioden.

– Det var en lite otäck kväll där det svängde mycket. Men det är sådana matcher ibland där du bara behöver kämpa för att få två poäng. Deras (Matthews och Nylanders) kedja bar oss i kväll och visade vägen, säger Mitchell Marner till NHL.com.

Bakom avgörandet

I den andra perioden gjorde Trevor Lewis mål för Calgary, bara för att se William Nylander kvittera och göra sin tredje poäng i matchen. Noah Hanifin gav Calgary ledningen för tredje gången i början av den tredje perioden innan Michael Bunting gjorde 4-4, på assist från Nylander.

Det resultatet stod sig hela vägen ut och matchen tog sig till en förlängning.

Där avgjorde Mitchell Marner efter 43 sekunder i numerärt överläge. Stjärnan utökade i och med målet sin poängsvit till 22 matcher. Återigen assisterad av William Nylander.

– Vi krigade. Du måste hitta sätt att vinna sådana här matcher och det var najs att få vinna en på övertiden för en gångs skull, säger 26-åringen.

“Han är på väg dit”

Den svenske stjärnan har nu gjort 33 poäng på 29 matcher och är på väg mot karriärens poängmässigt bästa säsong.

– Han producerar på en högre nivå. Han har väldigt konsekvent för att starta säsongen här. Jag tror att “Willy” kan och borde vara med i toppskiktet av ligan med elitspelarna. Han är på väg dit, säger Sheldon Keefe.

Maple Leafs har med en fin form klättrat upp till en andraplats i Atlantic division, bakom Boston Bruins. 

Calgarys Mikael Backlund och Elias Lindholm stod för en assist var under matchen samtidigt som Torontobacken Rasmus Sandin hade två assist.


TV: Hyllningen till Zibanejad: "Han gör allt"

Den här artikeln handlar om: