Oscar Möller hade stor show.

Oscar Möllers show – sköt ett äkta hattrick i Skellefteås seger mot Rögle

Skellefteå fortsätter ösa på i SHL och tar sin tolfte raka seger.
Det kan de tacka kaptenen Oscar Möller för då han sköt alla tre målen, via ett äkta hattrick, i 3-0-segern.
– En bra lagvinst skulle jag sammanfatta det som, säger Möller till C More.

Det stod 0-0 efter 20 spelade minuter mellan Rögle och Skellefteå – sedan klev Oscar Möller in i handlingarna.

Möller sköt ett äkta hattrick i den andra perioden och såg till Skellefteå kunde ta ledningen med 3-0.

Först kom han i ett fritt läge och lade in pucken bakom Christoffer Rifalk för sitt första mål efter endast drygt en minut i perioden. Sedan kom det andra målet i samband med att Skellefteås powerplay tog slut. Han fick då pucken i skottläge, siktade och lyfte upp pucken i nättaket. Båda målen kom efter assists av 17-årige backtalangen Axel Sandin-Pellikka.

Möller väljer sedan att hylla stortalangen.

– Han är otroligt skicklig med pucken, det är nästan så man sliter sig i håret på bänken ibland när han gör några dragningar. Men när han spelar med självförtroendet så ska man låta honom spela med det för att bli ännu bättre. Han gör det fantastiskt bra, säger Möller om Sandin-Pellikka till C More.

I slutet av perioden kom Oscar Möllers, och Skellefteås, tredje mål. Kaptenen stod själv för en stark arbetsinsats vid sargen i offensiv zon för att se till att Skellefteå behöll pucken och sedan åkte han in framför målet där han fick tillbaka pucken och fullbordade sitt hattrick.

Tangerat klubbrekord

Oscar Möller kliver därmed upp i skytteligaledning i SHL med sina 15 mål. Totalt har han gjort 23 poäng på 22 matcher den här säsongen. För att jämföra så gjorde Möller 16 mål och 34 poäng på 49 matcher i fjol.

Det blev sedan inga fler mål i matchen utan Möllers tre fullträffar blev matchavgörande. En annan matchhjälte för bortalaget från Västerbotten var Linus Söderström då han räddade alla 21 skott han fick på sig och håller därmed nollan för tredje gången den här säsongen.

– Vi spelar stabilt och rejält. Vi får många bra anfall mot dem. Vi gör mål i powerplay, har ett fenomenalt boxplay och grymt målvaktsspel. En bra lagvinst skulle jag sammanfatta det som, säger Möller.

Skellefteå har nu tagit tolv raka segrar i SHL vilket är tangerat klubbrekord, senast de hade tolv vinster i rad var under säsongen 2015/16. Om en vecka har Skellefteå då chansen att sätta nytt klubbrekord då de möter Oskarshamn hemma.

Rögle – Skellefteå 0–3 (0-0,0-3,0-0)