Foto: Bildbyrån
SHL

Emil Melander blev back – gör succé: "Känts bättre och bättre"

ANNONS

Timrå har den senaste tiden använt sig av J20-backen Emil Melander vid upprepade tillfällen i SHL. 19-åringen som var forward – fram till den här säsongen.
– Det är en utmaning, men det är roligt, säger talangen till Sundsvalls Tidning.

En av de stora överraskningarna i Timrå under säsongen har varit Emil Melander.

Sistaårs-junioren har i princip gjort lika många poäng som förra året när han var forward, på 20 färre matcher i J20 Nationell-Norra. Det har lett till att backen har fått prova på spel i SHL med A-laget.

I artikelserien “Framtidens stjärnor” sa J20-tränaren Martin Weel Sanne så här om den “nya” backen.

– Han är omskolad till back i år. En offensivt väldigt skicklig back med sina styrkor i skridskoåkningen och spelet med puck.

Hyllas av A-lagstränaren: "Han är unik"

Sedan dess har Emil Melander tagit steget till att vara med mer och mer med A-laget, och konkurrerar nu på allvar om en plats på sin nya position.

– Vi sa att vi skulle testa mig som back under början av säsongen för att se hur det kändes, och det kändes bra och jag fortsatte. Sedan har det bara känts bättre och bättre för varje träning och match som gått, säger 19-åringen till Sundsvalls Tidning.

Totalt har det blivit tre matcher i SHL, och fler ser det ut att bli under säsongen.

– Han är unik. De andra som är backar i den åldern har massor av sådana träningstimmar i sig. Han blir back i år av en slump egentligen och har gjort det riktigt bra, säger huvudtränare för A-laget, Anders Karlsson, till tidningen.


TV: "Vi ska bygga en vinnande kultur i Malmö"

Den här artikeln handlar om: