Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Mika Zibanejad tvåmålsskytt när Rangers besegrade Vegas

Mika Zibanejad hade ställt in siktet i nattens möte med Vegas Golden Knights. Den svenske stjärnforwardens två mål ledde Rangers till en 5–1-seger – och nu toppar Zibanejad den svenska skytteligan i NHL denna säsong.

Tack vare nattens två fullträffar i 5–1-segern mot Vegas Golden Knights kliver Mika Zibanejad upp i ledning av den svenska skytteligan i NHL denna säsong.

Den svenske skarpskytten stod för två mål i bortasegern mot Vegas, vilket innebär att han nu producerat 15 mål denna säsong, vilket är ett fler än den tidigare svenska skytteligaledaren William Nylander.

Två närmast identiska mål

Zibanejads första mål i matchen kom drygt sex minuter in i den första perioden, då han i numerärt överläge bombarderade in det matchvinnande 2–1-målet från sin position i den vänstra tekningscirkeln. Svenskens andra mål i matchen var mer eller mindre en kopia av det första målet, då han från samma position överlistade Logan Thompson i Vegas-målet med ett dundrande direktskott.

Utöver sina två mål stod Zibanejad även för en assist på Alexis Lafrenières 4–1-mål, vilket innebär att Rangers stjärnsvensk nu producerat 32 poäng (15+17) på 28 spelade matcher denna säsong. Med den noteringen ligger han på en fjärdeplats i den svenska poängligan i NHL denna säsong.

Vegas Golden Knights – New York Rangers 1–5 (0–1, 1–0, 0–4)
Vegas: Jonathan Marchessault (11).
New York: Mika Zibanejad 2 (15), Kaapo Kakko (5), Filip Chytil (5), Alexis Lafrenière (5).

***

För andra matchen i rad blev Elias Pettersson övertidshjälte för sitt Vancouver Canucks, då han stod för det matchvinnande 6–5-målet i nattens förlängning mot San Jose Sharks. Enligt NHL PR blev svensken därmed den blott andra spelaren i Canucks historia att bli matchvinnare i två övertidsmatcher i rad.

Pettersson fanns även med i Andrej Kuzmenkos 5–5-kvittering med fyra minuter kvar att spela av den tredje perioden, vilket innebär att han nu skrapat ihop totalt 13 mål och 21 assist den här säsongen. Han är därmed bara en poäng efter Erik Karlsson, som stod för en assist i matchen för Sharks, i den svenska poängligatoppen den här säsongen.

Även Nils Höglander skrev in sig i poängprotokollet i nattens match, då han noterades för Canucks 3–1-mål i den andra perioden. Målet var västerbottningens tredje den här säsongen.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 5–6 (1–2, 2–2, 2–1, 0–1)
San Jose: Nick Bonino (2), Timo Meier (13), Logan Couture (14), Jonah Gadjovich (1), Kevin Labanc (6).
Vancouver: Dakota Joshua 2 (6), Nils Höglander (3), Andrej Kuzmenko (13), Elias Pettersson (13).

***

Linus Ullmark var fläckfri när Boston Bruins gästade regerande mästaren Colorado Avalanche i natt, då han stoppade smatliga 23 skott som “Avs” skickade mot honom i matchen. Bruins vann med 4–0 och för Ullmark var det hans andra nolla den här säsongen.

Colorado Avalanche – Boston Bruins 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)
Colorado: -
Boston: Taylor Hall 2 (11), David Pastrnak (18), Trent Frederic (6).

***

Philip Broberg stod för sin första poäng den här NHL-säsongen då han fanns med i förarbetet tll SHL-bekantingen Derek Ryans 2–0-mål i Edmontons 8–2-kross över Arizona Coyotes i natt.

Matchens stora förgrundsfigur var, i vanlig ordning, Connor McDavid som stod för två mål och två assist i segermatchen och därmed utökar sin ledning i NHL:s poängliga. Totalt har McDavid skrapat ihop 52 poäng (24+28) på 27 matcher denna säsong.

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 8–2 (2–0, 3–1, 3–1)
Edmonton: Ryan Nugent-Hopkins 2 (12), Connor McDavid 2 (24), Derek Ryan 83), Leon Draisaitl (18), Brett Kulak (2), Klim Kostin (2).
Arizona: Jack McBain (3), Shayne Gostisbehere (6).

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL