Karl Helmersson & Viktor Lennartsson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Karlskogas nya rekord – 16 (!) spelare saknas

ANNONS

Frånvarolistan växer och växer i BIK Karlskoga. 
Gårdagens tränings ställdes in då 16 spelare saknades. Nu måste de klippa och klistra för att få ihop ett lag till kvällens match. 
– Det är rena parodin, säger tränaren Karl Helmersson på klubbens hemsida. 

Karlskoga har dragits med en hel del skador under de senaste veckorna – och det ser inte ut att bli bättre än. 

I fredags lyckades man vinna mot Västerås trots att man inlett matchen med tio spelare borta och avslutat den med tre nya avbräck. 

I dag meddelar klubben att man har nått ett rekord. Under tisdagen saknades 16 (!) spelare vilket gjorde att den gemensamma träningen behövde ställas in. 

– Det här är ju inte sant – men det har vi sagt länge nu. Man får gå tillbaka till pandemin för att hitta liknande siffror, säger sportchefen Torsten Yngvesson på klubbens hemsida

Spelarna det hela gäller är skadade Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Gustav Willman Borvik, Edwin Lindström, Julius Persson, Max Wennlund, Logan Cockerill, Wilhelm Westlund och William Pethrus, men utöver dessa var ytterligare sex nu även borta på grund av sjukdom. 

Båda målvakterna (Lars Volden och Marcus Hellgren), Philip Eriksén, Markus Modigs, Carl Bruhn och Viktor Lennartsson var alla sjuka. Gustaf Franzén vilade efter att ha täckt ett skott, men fick lugnande besked.

Får inte skjuta upp mötet: “Jobbar stenhårt”

– Om vi inte stöter på bakslag hoppas vi att åtminstone någon av de skadade spelarna ganska snart kan vara tillbaka. Dock inte till morgondagens match. Vad gäller de sjuka är det ju dag för dag och jag hoppas även att ’Frasse’ kommer kunna vara med och spela, säger tränaren Karl Helmersson.

Karlskoga förlorade sin senaste match, då mot Mora och ställs under kvällen (onsdag) mot Björklöven på hemmaplan. Enligt klubben finns det ingen möjlighet att flytta matchen på grund av manfallet. Istället får Torsten Yngvesson kämpa vidare med att hitta förstärkningar till kvällens möte med tabelltrean. 

– Jag jobbar stenhårt på det, säger han.


TV: "Killen är född till ledare"


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL