Burakovsky avgjorde galna matchen – med det 17:e (!) målet

Burakovsky hjälte i galna målfesten – 17 (!) mål

Publiken i Los Angeles bjöds på en riktig fest i nattens 8–9-match.
Det krävdes övertid innan Seattle Kraken och Los Angeles Kings kunde skiljas åt.

De senaste gångerna Los Angeles Kings och Seattle Kraken ställts mot varandra har det ofta slutat i relativt många mål. Men i natt drog det iväg på ett sätt som det sällan gör.

Det dramatiska mötet kantades av mål hela vägen genom den första perioden och in mot den sista signalen. Till slut behövde avgörande komma i förlängning. Och vem skulle göra det om inte svenske André Burakovsky

Ett ödesdigert misstag från Kings gav Seattle chansen att avgöra. Två minuters utvisning för för många spelare på isen tidigt i förlängningen gav Burkavsky chansen att sätta 9–8 bakom Cal Petersen, som ersatte Jonathan Quick i den andra perioden.

Men hur tog sig matchen dit? Ja, häng med nu.

Första målet kom redan efter 16 sekunder när Anze Kopitar gav Kings ledningen. Seattle vände sedan innan matchen svängde fram och tillbaka. Efter första perioden stod det 3–3 på resultattavlan och både Viktor Arvidsson och Alexander Wennberg hade hittat nätet för vardera lag.

På väg mot en av de målrikaste någonsin

Om publiken inte var nöjda efter den perioden klev Seattle fram ytterligare i den andra. Kings stod för tre nya mål, medan bortalaget gjorde fem. Det sista sent i perioden av Burakovsky. För Kings nätade både Adrian Kempe och Carl Grundström

Tolv mål i den första halvan av matchen gjorde att den då var på en delad fjärdeplats över de målrikaste första 30 minutrarna i en NHL-match. Senast det hände var för mer än tolv år sedan.

Med 8–6 på tavlan kunde det väl inte bli en bättre match? Jo. I den tredje var Kings starkast och kunde ta sig tillbaka till 8–8. Matchen gick till en förlängning, där som bekant Burakovsky blev den stora hjälten.

Vinsten var även Krakens sjätte raka seger och de satte lagrekord för flest mål i en match (9) och flest mål av båda lag i en match (17)

Los Angeles Kings – Seattle Kraken, 8–9 (3–3, 3–5, 2–0 (0–1 ÖT))
LA Kings: Anze Kopitar, Viktor Arvidsson, Gabriel Vilardi x2, Carl Grundström, Adrian Kempe, Sean Durzi, Mikey Anderson.
Seattle: Matthew Beniers x2, Jared McCann x2, Alexander Wennberg, Daniel Sprong, Oliver Björkstrand, Andre Burakovsky x2.

Se matchens höjdpunkter i spelaren längst upp på sidan.