Linus Lindström.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SHL

Linus Lindströms skadebesked: "Blir borta några veckor"

ANNONS

Linus Lindström skadade sig i förra veckans CHL-match mot ZSC Lions. Nu har Skellefteåcenterns skadedom kommit.
“Han blir borta några veckor”, meddelar lagläkaren Karin Granberg till Norran.

Det var i den första perioden i förra veckans CHL-match mot ZSC Lions i Zürich som olyckan var framme för Linus Lindström. Skellefteåcentern dundrade in i sargen efter att ha tappat fotfästet och tvingades därefter att lämna matchen.

Lindström fanns sedan inte med i varken torsdagens match mot HV71 eller lördagens match mot Leksand på grund av smällen. Nu har centern fått sin skadedom.

“Han blir borta några veckor”, skriver lagläkaren Karin Granberg i ett sms till Norran och meddelar samtidigt att hon tror och hoppas att 24-åringen kan vara tillbaka i spel innan jul.

Skellefteå har skadebekymmer

Utöver Lindström dras även lagkaptenen Oscar Möller och Gustaf Lindvall med skadeproblem där båda betraktats som “dag-till-dag”. Nyförvärvet Adam Mascherin, som fortfarande återhämtar sig från en axeloperation som genomfördes i somras, har så smått börja gå på is och kommer inom kort att påbörja träning med Skellefteå.

Skellefteå saknar även JVM-aktuelle backen Elias Salomonsson efter att han skadat dig i bortamatchen mot Timrå förra lördagen. För honom är den förväntade frånvarotiden sex veckor.


TV: "Killen är född till ledare"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL