Skärmklipp: Youtube
NHL

Tidigare Östersundspelaren James Hamblin NHL-debuterar

ANNONS

Hösten 2020 spelade han i HockeyEttan med Östersund. Nu går James Hamblin mot NHL-debut.

Säsongen 2020/2021 fick vi se en hel del oväntade nordamerikaner i våra svenska ligor, till följd av att både AHL-säsongen och säsongsstarten i de stora kanadensiska juniorligorna var uppskjutna på grund av coronapandemin. En av spelarna som hamnade i Sverige var James Hamblin.

Den då 21-årige forwarden spelade 22 matcher för Östersund i HockeyEttan, och gjorde på dessa 25 poäng. Därefter vände han tillbaka till Nordamerika och spelade AHL-hockey med Bakersfield Condors.

“Känslosamt att berätta”

Den nu 23-årige forwarden har sedan dess gjort 59 poäng på 117 matcher i AHL, och nu får han chansen i NHL. Edmonton har kallat upp Hamblin då Kailer Yamamoto och Ryan McLeod är skadade och har placerats på skadelistan.

Bara två år efter att han spelade i HockeyEttan väntar nu alltså spel med Leon Draisaitl och Connor McDavid i Edmonton Oilers. Han väntas spela redan i natt mot Florida. En match som är extra speciell då Hamblin växte upp som supporter till Oilers.

– Janne Niinimaa var min första favoritspelare. Sen var det Ryan Smyth, Ales Hemsky och Taylor Hall. Det var känslosamt att berätta för min pappa att jag hade kallats upp, sade han till media idag.


TV: Målen från nattens NHL

 

Den här artikeln handlar om: