Kiruna vill resa staty av Börje Salming.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Hemstaden vill resa staty i Börje Salmings ära

ANNONS

Börje Salming är ett namn som aldrig kommer gå ur tiden. Trots sin bortgång har hockeyvärlden visat att kärleken till legendaren är odödlig. Nu ska han förevigas i form av en staty i Kiruna kommun, enligt Norrländska Socialdemokraten.

Utanför Toronto Maple Leafs hemmarink, Scotiabank Arena, står en staty av den svenska backlegendaren Börje Salming. Statyn är en hyllning till den spelare som har haft en sådan stor betydelse för den kanadensiske klubben. 

Nu vill Kiruna hylla den nyligen bortgångne Salming på liknande sätt. Enligt Norrländska Socialdemokraten arbetar kommunen för fullt med att kunna resa en staty av den folkkäre backen.  

När lokaltidningen frågar om en staty kommer bli av, svarar Centerpartiets Gunnar Selberg som följande: 

– På ett eller annat sätt, men det kommer säkert att ta ett tag. Det var ju ingen av oss som anade att det skulle gå så här fort.

“Svårt att det här förslaget inte ska gå igenom”

Kärleken till Salming förenar politikerna som har en vana att försöka motarbeta varandras förslag. 

– Vi politiker säger ofta "B" om våra motståndare säger "A", men jag har svårt att se att det här förslaget inte ska gå igenom, säger Socialdemokraterna Mats Taaveniku, och tillägger:
– Det är klart att han ska hedras, vi var alla hänförda och stolta över det han gjorde efter han flyttade härifrån, och han har gjort så mycket för vår stad.


TV: Hyllningarna till Börje: "Visade vägen"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL