Foto: Bildbyrån (Montage)
Intervju

Christoffer Törngren om klubbvalet: "Försöker hitta tillbaka"

ANNONS

Efter att ha varit oönskad i både HV71 och Vålerenga vänder Christoffer Törngren nu tillbaka till Sverige. För hockeysverige.se berättar SM-guldvinnaren om uppbrotten och klubbvalet. 
– Det var därför jag valde att skriva på för Västervik, säger HV:s tidigare trotjänare. 

Efter över 300 matcher under åtta säsonger och ett SM-guld fick trotjänaren Christoffer Törngren under sommaren beskedet att han inte längre var önskad i HV71. Sedan dess har det varit en svängig väg framåt. 

Nästa äventyr i norska Vålerenga slutade efter endast 17 matcher. Klubben var inte nöjda med 28-årige svensken som stått för åtta poäng (1+7) i säsongsinledningen och meddelade därför under förra fredagen att de rivit kontraktet.  

– Det var väl lite ömsesidigt. De tyckte väl inte att jag hade gjort tillräckligt många poäng. Jag trivdes bra och tycker att jag hade bra lagkompisar, säger Christoffer Törngren när hockeysverige.se når honom under torsdagen. 

Trots att Törngren inte ser att han själv har varit en poängspelare i sin karriär, menar han att det var just avsaknaden av dessa som till slut gjorde att han nu är hemma i Sverige igen. 
– Ja, det var det jag fick förklarat för mig.

Hur tycker du annars att spelet har fungerat för din del?

– Jag har spelat helt okej. Det var en ny liga och lite annorlunda hockey. Men nu ser jag bara framåt. Det blir kul att dra igång med Västervik istället. 

Ska förstärka bottengänget: “De har haft lite oflyt”

Ja, som Törngren säger stod det kort efter avbrottet med Vålerenga även klart att nästa äventyr för den SHL-rutinerade forwarden skulle bli en återkomst i hockeyallsvenskan. Denna gång i Västervik. 
– Ja, det har varit lite snabba svängar. Jag snackade med några fler klubbar i Allsvenskan, men tyckte att Västervik kändes bäst. Jag hade ett bra samtal med Martin Gudmundsson och det kändes rätt att skriva på. 

Törngrens genomförde sin första träning med klubben redan samma dag som presentationen och ser nu fram emot att vara tillbaka på isen för att hjälpa ett bottenplacerat Västervik med sex raka förluster. 

– De har haft lite oflyt tycker jag. Som i onsdags. De ledde med 3–1 och det kändes klart. Då lyckas Karlskoga vända. De är inne i en tuff period nu och då brukar det grina emot ordentligt. Det är lite stolpe ut. Man får försöka vända det bara. 

Christoffer Törngren 2020 i SHL. Foto: Bildbyrån. 

Vad vill du hitta tillbaka mest till i ditt spel?

– Det är väl att jag vill vara rivig och jobbig att möta, sen kommer poängen komma. Ju bättre man spelar desto fler kommer trilla in. Jag har ju aldrig riktigt varit en poängspelare heller. De kan ju trilla in några stycken om man gör de rätta sakerna. 

“Jag försöker bara hitta tillbaka till glädjen”

Innan det korta utlandsäventyret i Norge fick Törngren som sagt även ett annat abrupt avslut på ett kontrakt. Bortsett från ett år i Färjestad hade forwarden från Vimmerby spenderat hela sin karriär på HV71 och var med när laget tog SM-guld 2017. 

Men när sommaren kom ville klubben göra sig av med sin trotjänare, trots att han fortfarande hade kontrakt och dessutom storspelat i kvalet upp till SHL. Tio poäng på 13 matcher var inte nog för att övertyga nye sportchefen Kent “Nubben” Norberg

– Det var lite annorlunda med HV71. Det tog lite hårdare än vad Vålerenga gjorde. Jag försöker bara hitta tillbaka till glädjen och det var därför jag valde att skriva på för Västervik. För att ha kul och spela hockey, att trivas.

Hur kändes det att det kan ta slut så som det gjorde?
– Både och. Det var kul att vinna och lämna på topp på något sätt. Det var ändå skönt. 

Kände du dig rätt behandlad?
– Jag har inget att klaga på där. 

Siktar på debut ikväll: “Jag är redo”

Efter två avslut som inte blivit som han hoppats på blickar Törngren nu istället framåt mot resterande av säsongen, som ska spenderas i Västervik. Och det är inte bara laget som har något att bevisa, utan även Törngren känner att det snopna slutet blivit en liten morot. 

– Ja absolut. Jag vill bevisa mycket. Jag vill hjälpa Västervik till att börja vinna matcher och göra det som krävs för att de ska lyckas. Det kan vara att täcka skott, göra mål, allt möjligt. 

Trots att han inte stått på is på en vecka hoppas både han och tränaren Martin Gudmundsson att han kan komma in och bidra direkt. Första möjliga match är redan ikväll då Västervik ställs mot nykomlingarna Östersund i vad som på förhand känns som en måstematch om laget ska vända på tunga sviten. 

– Jag är redo. Det är bara att köra på och hoppa in i hetluften direkt. Det är inget att vänta på känner jag. Jag siktar på att spela, avslutar Törngren.


TV: De kan bli SHL:s MVP

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL